Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun tahsislere ilişkin bölümünde, Yakutiye İlçesindeki bir binanın “eğitim yeri” olarak kullanılması için yandaş Beyazay Derneği’ne beş yıl süreyle tahsis edildiği belirtildi. Derneğin internet sitesinde ise derneğin engelliler için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.
HERKES AKP’Lİ ÇIKTI
Türkiye Beyazay Derneği’nin Başkanı Nejla Sümer de geçtiğimiz yıllarda AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler Birim Başkanı olarak görev yaptı. Derneğin Genel Başkan Vekili Hatice Kübra Öztürk Gökkaya aynı zamanda da AKP Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği ile Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Beyazay Derneği’nin Genel Sekreteri Hayri Köse ise AKP’den 27’nci İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.
Köse, 24’üncü Dönemde de AKP’den İstanbul 1’inci Bölgeden milletvekili adayı olmuştu. Ayrıca derneğin yönetiminde, eski AKP Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Zülfiye Füsun Kümet ile AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da derneğin yönetiminde yer alan isimlerden.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, derneğin yönetiminde eski AKP Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım ile eski AKP Milletvekili Gülay Dalyan, Halide İncekara, Azize Sibel Gönül, Lokman Ayva ve Sema Kırcı da yer alıyor.
PARA TOPLAMAK DA SERBEST
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, “Türkiye Beyazay Derneği’nin” 10 Haziran 2020 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine alındığını açıklamıştı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyebinatahsisettierdoganizinsizparatoplamah84635.html
'IŞİD bombacısı' olmakla suçlanan sanığa ilk duruşmada tahliye!185 izlenme
Atlas Çağlayan'ın hastaneye getirildiği anlar ortaya çıktı16 izlenme
Cüneyt Arkın’ın cenaze namazını kıldıran imamın Atatürk’le ilgili sözlerine büyük alkış!81 izlenme
İtirafçı cesedin bulunduğu yere götürüldü50 izlenme
Fatih'te bir bakkal, para istemek için bıçak çeken Suriyeliyi kafasına copla vura vura kovaladı!26 izlenme
Gerici Akit yazarı Dilipak itiraf ediyor: Para, makam, kadın, güç başımızı döndürdü327 izlenme
‘Atatürk Parkı’ ismini kaymakamlık onaylamadı: ‘Kamu yararı görülmedi’119 izlenme
Öğretmenlerden Bakan Tekin’e karne: Cemaatlerle ilişkiler 100, laik eğitim 030 izlenme
Engelli maaşı ile yaşayan yurttaş: "Açlıktan kimse ölmez, diyorlar ama ölüyorum, ben açım"
Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de anıldı: Onu öldürdük diye sevinmesinler! Ali İsmail aramızda
Erkam Yıldırım'ın tepki toplayan görüntüsüne ilişkin Vali Memiş'ten açıklama: "Kilolu birisi olduğu için..."
Karabulut ailesinin avukatı: "Cem Garipoğlu'nun öldüğüne inanmıyoruz, kemikler sonradan bırakılmış olabilir"