Araştırmada, 2021 Şubat ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 719 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8 bin 856 TL oldu.
Bu kapsamda açlık sınırını ifade eden mutfak enflasyonu aylık bazda yüzde 2.5, yıllık bazda yüzde 20.4 arttı.
GÜNLÜK 90 LİRA
Ayrıca açlık sınırı geçen aya göre 67 lira, Şubat 2020’ye göre 462 lira, yoksulluk sınırı da aynı sırayla 218 lira ve 1503 lira yükseldi. Dört kişilik ailenin günlük gıda harcamasının 90 TL’yi aştığı belirtilen Türkİş açıklamasında, işveren ve hükümet tarafından oyçokluğuyla belirlenmiş olan asgari ücretin net 2 bin 826 lira olduğu da hatırlatıldı.
‘HİZMET’TE AYLIK ÜFE YÜZDE 2.06
TÜİK’in “Hizmet Üretici Fiyat Endeksi, Ocak 2021” raporuna göre, HÜFE geçen ay önceki aya göre yüzde 2.06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.11 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15.87 arttı.
Aylık artış, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 0.63, konaklama ve yiyecekte yüzde 2.66, mesleki, bilimsel ve teknikte yüzde 3.89, idari ve destekte yüzde 4.85 oldu. Ayrıca bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 2.37, gayrimenkulde yüzde 0.12 azalış görüldü.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/acliksiniri2bin719tllirayayukseldih65595.html
'Hüseyin Gün' sorusuna çarpıcı cevap: "Necati Özkan sülük gibi yapıştığını söyledi"17 izlenme
Menbiç'teki Kürtler askeri haritalara hangi Türk operatör sayesinde bakabiliyor?631 izlenme
Beton Kanal’da rant sırası Şeyha Moza’nın arazisine geldi23 izlenme
Diyanet, 7 milyar liralık bütçeyi 'kısıtlı' buldu, daha fazlasını istedi!145 izlenme
Erdoğan'ın yardımcılarına geçiş üstünlüğü ve çakar kullanma hakkı verildi!123 izlenme
Sinan Ateş davasında ‘Telefon şifremi hatırlamıyorum’ diyen Serdar Öktem’in MHP albümü81 izlenme
Bir bunlar eksikti: İstanbul'daki cinayetin ardından İsveç mafyası çıktı48 izlenme
Yeniden aday gösterilmeyen AKP'li başkandan çarpıcı iddia: "Vekile söveni aday yaptılar"39 izlenme