İstanbul Bağcılar’da halk arasında 'Sıbyan mektebi' diye bilinen anaokulu niteliğindeki Medresei Gül'de kaçak Kuran kursu başlatıldı. Kursta 16 yaşındaki R.U. anaokulu çocuklarına Kuran Kursu eğitmenliği görevini yürütüyordu. 2019 yılında Kuran kursu eğitmeni 16 yaşındaki R.U. kurs sorumlusu L.Ö. tarafından cinsel istismara uğradı.
L.Ö. hakkında R.U.'nun ailesi şikayetçi oldu. L.Ö. polis ekiplerince yakalanarak hakkında işlem başlattı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi, şahsı adli kontrolle serbest bıraktı.
Bağcılar Kaymakamlığı olayı doğrulayan bir basın açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İlçemizde 07 Ekim 2019 tarihinde meydana gelen ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ konusu İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğince 2019/3989 suç numarası ile tahkikat konusu yapılarak şüpheli L.Ö isimli şahıs yakalanmış ve hakkında adli işlem başlatılmıştır.
İlgili birimlerimizce yapılan araştırmalarda suç mahallinin kayıtlı bir kurs olmadığının tespitiyle adı geçen şahıs hakkında cezai işlemler uygulanmış ve belirtilen adres kapatılarak evrakları adli makamlara intikal ettirilmiştir.
Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan şahsın 28.01.2021 tarihinde Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldığı anlaşılmıştır.
Basında yer alan Kaymakamlığımıza yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
MAĞDUR ÇOCUĞUN ABLASI NE DEMİŞTİ?
Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava devam ederken R.U.’nun ailesi süreci takip etmeyi ve duruşmalara gitmeyi bıraktı. R.U.’nun ablası, “Biz çok sahipsiz kaldık. Kimse sesimizi duymadı. Her kapıyı çaldık. Kaymakamlığa dahi gittik. Yetkililer, ‘aman sakın basın duymasın’ dediler. Sesimizi duyuramadık. Çok yorulduk. Duruşmalara gittik. Bu dosyayı takip etmeyi bıraktık. Sanık zaten dışarda geziyor. Yine Kuran kursları açtı” ifadelerini kullanmıştı.
KRT
Öğrenciler barınma sorunu yaşarken kamu binası Emniyet'ten MEB'e, MEB'den Ensar'a verildi!46 izlenme
Paralar böyle çarçur oluyor: Önce park sonra hastane, şimdi ise atletizm pisti42 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: MHP, AKP'yi ikiye katladı!50 izlenme
Şehir hastanesi şehir efsanesi oldu! 5 kez açılışı ertelendi!106 izlenme
Canan Kaftancıoğlu, mazbatanın alınacağı tarihi açıkladı!725 izlenme
Akşener'e "Masayı terk et" demişti, Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a çok sert cevap!52 izlenme
Özgür Özel, Çorum'da Pir Sultan Abdal'ın sözleriyle seslendi: "Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan... Gerekirse bu başı vereceğim ama onlara baş eğmeyeceğim"24 izlenme
Yine KYK yurdu yine asansör skandalı: Muş Sultan Alparslan Kız KYK Yurdu'nda asansör düştü!68 izlenme