Ekonomik darboğaz milyonlarca vatandaşı borç batağına soktu. Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) istatistiklerine göre icra dairelerine intikal eden dosya sayısı yılbaşından bu yana 2 milyon 666 bin adet artarak 24 milyon 992 bine ulaştı ve 25 milyon sınırına yaklaştı. Bu sayı 2024 yılı sonunda 22 milyon 256 bin seviyesindeydi. 2024 yılında günlük ortalama 2 bin 633 dosya gelirken, 11 Kasım 2025 itibarıyla yılbaşından bu yana gelen günlük ortalama dosya sayısı 8 bin 572 olarak hesaplandı. 2025 yılında aylık bazda yapılan değerlendirmede ise mart, nisan ve temmuz aylarında günlük ortalama gelen dosya sayısının diğer aylara kıyasla çok yüksek olduğu gözlendi. Mart ayında günlük 11 bin 800 dosya gelirken, bu sayı nisanda 11 bin 813, Temmuz’da ise 11 bin 500 oldu.
1 MİLYON KİŞİ TAKİPTE
Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre bu yıl ocakeylül döneminde bireysel kredi borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.3 arttı ve 1 milyon 8 bin 777’ye ulaştı. Aynı dönemde bireysel kredi kartı borcunu ödemediği için takibe düşen kişi sayısı ise yüzde 21.8 artarak 1 milyon 261 bin 958’e çıktı.
NEFES
Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a açık soru: "Sakın tweet atma, buna cevap ver; İstanbul'da sözün geçiyor mu geçmiyor mu?"24 izlenme
Daima doğruları haykıran ve geleceğimize ışık tutan demokrasi neferi, usta gazeteci Uğur Mumcu'nun anısına...133 izlenme
Konya’da vahşet! Kürekle vura vura öldürdü34 izlenme
Mersin'de zamlara karşı büyük miting! Savaş karşıtı sloganlar da atıldı67 izlenme
Azerbaycan ordusu, Ermenistan askeri teçhizatlarını vurmaya devam ediyor!70 izlenme
Seçim bitti, 'ucuz et'e yüzde 35 zam geldi!74 izlenme
AKP Sinan Ateş cinayetindeki sessizliğini bozdu85 izlenme
Ankara'da okullar tatil olacak mı? Valilikten açıklama geldi166 izlenme
Sercan Yaşar'dan 'itirafçı oldu' iddialarına yalanlama: "Neyi biliyorum da neyin itirafçısı olacağım?"
CHP'li Yavuzyılmaz'dan AKP dönemi İBB'sine yolsuzluktan suç duyurusu!
Engin Polat ve Eşi Dilan Polat gözaltına alındı!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan olay açıklama "HES'e güvenerek her şey olmaz"