İstiklal Caddesi’ne bomba bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi.
Kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler’e gittiği tespit edildi. Yapılan fiziki ve teknik çalışmada kadının irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi.
Yapılan operasyonda 46 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece’de bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir adlı kadın yakalandı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında bombayı koyan Suriye uyruklu şüpheli Ahlam Albashır’ın olay sırasında giydiği kamuflaj pantolonu, Küçükçekmece’de yakalandığı evde bulundu.
Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrinİdlip üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.
Teröristin, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak dün saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan ettiği kaydedildi.
Olayla ilgili başlatılan çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.
Sözcü
İBB’nin imar yönetiminde değişiklik102 izlenme
Rusya’nın aldığı kararın Türkiye’ye maliyeti 1.5 milyar dolar!61 izlenme
200 milyon yıllık oluşum sonrası meydana gelen vadide yol için 17 bin ağaç kesilecek!148 izlenme
Anket şirketi başkanı "Kılıçdaroğlu hem aday olacak hem de kazanacak"47 izlenme
SKANDAL! Sahte ballar ‘devlet izni’yle halka satılacak!122 izlenme
Muharrem İnce'den canlı yayında flaş açıklamalar!530 izlenme
Çavuşoğlu: Bizim Atatürk ve ilkeleriyle problemimiz yok261 izlenme
Atama kararları Resmi Gazete'de: 37 ilin emniyet müdürü değişti26 izlenme
Tarımda iflasın dürümü! Çiğ köftenin bulguru Rusya'dan, biberi İran'dan, marulu Mısır'dan
Kısa vadeli borç stoğunda rekor rakamlar
Kent Lokantası kuyruğundan yükselen çığlık: "Ekonomik zorluklar nedeniyle bu kadar insan sıra bekliyor. Yapılacak şey, derhal seçim!"
Binali Yıldırım'ın zor anları 'Kaf sin kaf sin sin kaf kaf'