ABD'nin dün yerel saatle 02.00'de Venezuela'nın başkenti Karakas'a başlattığı saldırılar, sadece 3 saat içerisinde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores'in yakalanması ile son buldu.
ABD'nin özel operasyon birimi Delta Force tarafından gerçekleştirilen ve hiçbir ABD askerinin hayatını kaybetmediği operasyon bütün dünyada soğuk duş etkisi yaratırken, filmlere konu olacak gecenin detaylarını ABD Başkanı Donald Trump paylaştı.

"OPERASYONU FARK EDİNCE GÜVENLİ ODAYA KAÇMAYA ÇALIŞTI"
Operasyona ilişkin detayları paylaşan Trump, "Maduro güvenli sandığı bir yere ulaşmaya çalışıyordu ama orası güvenli değildi; çünkü yaklaşık 47 saniye içinde kapıyı patlatırdık. Kapıya kadar ulaştı ama kapatamadı. O kadar hızlı baskına uğradı ki o odaya giremedi" ifadelerini kullandı.
Saatler 04.20'yi gösterdiğinde ABD helikopterleri Maduro ve eşini alarak Venezuela hava sahasından ayrıldı. 04.29'da Maduro ve eşi, USS Iwo Jima savaş gemisine transfer edildi.

Öte yandan operasyonlarda ABD'ye ait helikopterlerden birinin isabet aldığı öne sürüldü. General Caine ise "Yakalama timi Maduro'nun yerleşkesine indi ve hız, hassasiyet ve disiplinle hareket etti" dedi.
Sözcü
TBMM'de "ayı' tartışması: AKP'li Varank'tan CHP sıralarına skandal sözler!33 izlenme
İstismarcı Yusuf Ziya Gümüşel için dua isteyen AKP'li yöneticiden yeni hamle52 izlenme
30 Ağustos resepsiyonunda valinin elini sıkmayan subaylar disipline gönderildi!56 izlenme
CHP Ataşehir Kongresi'ne 'kayyum' engeli!19 izlenme
Akademide nokta atışı ilanlar tam gaz56 izlenme
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Üç askerimiz şehit oldu85 izlenme
Kapaktaki Türkiye haritası MSB'yi karıştırdı! Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu açıklama yaptı50 izlenme
AKP Özel Kalemi Resul Yeniyurt’un tutanaklara müdahale ettiği görüntüler ortaya çıktı! CHP İstanbul Arnavutköy'de itiraz etti56 izlenme