Murat Ağırel, geçtiğimiz hafta Onlar TV'de yayınladığı dosya ile Türkiye gündemini sarstı.
AKP'nin en tartışmalı figürleri arasında yer alan ve 19942017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ile eşi Hülya Gökçek'in Almanya'da kurduğu 'HAMAG' adlı şirketin finansal hareketlerine odaklanan Ağırel, hiçbir ticari faaliyeti bulunmayan şirket üzerinden Almanya'da milyonlarca euroluk gayrimenkul satın alımları gerçekleştiğini öne sürmüştü.
Oğul Osman Gökçek ve eşi Hülya Gökçek'in 2023 yılında Türkiye'den gönderilen paralar ile Almanya'da 15 daireli bir binayı 3 milyon 857 bin euro karşılığında satın aldığı ortaya çıkmış, ayrıca Gökçeklerin aile şirketinin söz konusu binaya 500 bin euronun üzerinde tadilat harcaması yaptığı öğrenilmişti.
GÖKÇEK 'ALMAN VATANDAŞLIĞI İÇİN' DEDİ, TAPULAR YALANI ORTAYA ÇIKARDI
Her fırsatta 'yerli ve milli' olduğunu öne süren ve sosyal medya hesabından defalarca kez Almanya'ya yönelik hakaretlerde bulunan İbrahim Melih Gökçek, Ağırel'in iddialarının bir kısmını kabul etmiş, söz konusu binadan yalnızca 2 daire alındığı söyleyerek, bu dairelerin oğlunun, gelininin ve torunlarının Alman vatandaşlığı elde edebilmesi amacıyla satın alındığını söylemişti.
Gökçek'in iddiasına karşılık Almanya'da 'para ya da yatırım karşılığında' vatandaşlık verilmediği ve söz konusu savunmanın doğru olmadığı öğrenilirken, Ağırel paylaştığı yeni belgeler ile Gökçek'in '2 daire' iddiasını da boşa düşürdü.

Alman makamları tarafından tartışmalara konu bina için hazırlanan tapu senedinde, Gökçek'in iddia ettiği şekilde binanın yalnızca iki dairesinin değil, 15 daireyi içeren alanın tamamının Gökçeklerin aile şirketi HAMAG üzerine kayıtlı olduğu görüldü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddialar üzerine re'sen soruşturma başlatması ve gazeteci Ağırel'in dün konuya ilişkin 'tanık' sıfatıyla 3,5 saatin üzerinde ifade vermesi nedeniyle dosyanın tamamı hakkında detaylı bilgileri aktaramadığını ve soruşturmanın gizlilik sürecine riayet edeceğini belirten Ağırel, "İğne ucu kadar mülküm yoktur" beyanında bulunan Gökçek'in Türkiye'deki mal varlıklarının listesini kamuoyuyla paylaştı.
GÖKÇEK TAPU ZENGİNİ ÇIKTI
Ağırel tarafından paylaşılan belgede, İbrahim Melih Gökçek'in Türkiye'deki taşınmazlarının detaylı listesine yer verildi.
Ağırel, Gökçek üzerine kayıtlı 23 taşınmaz bulunduğunu, bunların konut, arsa, tarla, bağ ve mesken gibi çeşitli yapılardan oluştuğunu öne sürdü.
İşte Ağırel'in iddiasına göre Gökçek'in Türkiye'deki tapularının listesi:

Melih Gökçek bu iddialara sosyal medya hesabından yanıt vererek "EDevlet üzerinden yapılan sorgulamada T.C. kimlik numaramla eşleşen herhangi bir tapu kaydı bulunmadığı açıkça görülmektedir. Gerçeğe aykırı bu iddia ve isnatlar nedeniyle yarın sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurularında bulunacağım" dedi.
Murat Ağırel, buna verdiği yanıtta ise "Savcılığı yormayın; zira önlerinde daha önemli işler var. Paylaştığım bilgiler, 2019/236 sayılı Hukuk Davası dosyasında yer alan resmi kayıtlara dayanıyor. Dosyada gizlilik yok. Bilgiler kamuya açık. Üstelik siz de bunun böyle olduğunu gayet iyi biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Sağlıkta devrim yaptığını iddia eden AKP, vatandaşı hastane kuyruklarına mahkum etti !315 izlenme
Akkuyu Nükleer Santrali'ne 'kur' darbesi: Rusya'ya 24 milyar TL fazla ödenecek!48 izlenme
Bakan Güler Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satışının 'Yeni yetenekler kazanılması için' yapıldığını söyledi! Katar bize ne yetenek kazandıracak?47 izlenme
Maaş cebe girmeden eridi: Açlık sınırı asgari ücreti ilk ayda geçti47 izlenme
Dünya markası The North Face Türkiye'den kaçıyor!25 izlenme
Erdoğan zorda: “Telefon rehberimizi karıştırıp, her akşam 5-10 ahbabımızı arayıp bize destek vermesini sağlayacağız. Aman ha Pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim.”70 izlenme
Bilal Erdoğan'a 99 Milyon Dolarlık para transferi gerçek çıktı !957 izlenme
Öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın cenazesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yuhalandı!100 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Saray'da herkes bir partinin oyunu konuşuyor!
Hüsnü Mahalli, "Suriye sorunu biterse AKP kavga edecek kimse bulamayacak."
AKP şimdi de kaleleri satıyor!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında el konulan 31 şirketin listesi ortaya çıktı: Atlıbahçe, hamburgerci...