Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi üç gün önce kabul etmişti. Görüşme öncesi Meloni'nin Kapalıçarşı ziyareti gündem olmuştu.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmedi. Vahdettin Köşkü'ndeki temasın içeriği merak edilirken İtalyan basınında masada göçmenlerin olduğu yazıldı. İtalya, Libya üzerinden gelen göçmenlerin durdurulması için Türkiye’den destek istediği savunuldu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Meloni'ye Kapalıçarşı'da eşlik etmişti.
ORTAYLI: İNŞALLAH ÇIPLAK GEZEN AFRİKALILAR GELMEZ
Son olarak Meloni'ye Kapalıçarşı'da eşlik eden tarihçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı Habertürk yayınında İtalyan basınında çıkan iddiaları doğruladı. Ortaylı, göçmen anlaşması iddialarına dair şunları söyledi:
Çok önemli bir tezleri var. Afrikalı göçmenler İtalya'yla, bize gelecekmiş. İtalya'nın doğru, yabancı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter ne kaynakları. O çok açık. Ama zaten bizde yeterince var. Zenciler üzerine yazılan bazı mesajları okudum, felaket. Fransa'nın güney sahillerinde, Almanya'nın en 'faşo' yerlerinde falan böyle şeyler yazılmaz. Çok ayıp bir şey, utandım.
Türkler o kadar da zenci düşmanı bir millet değil. İyi kötü bu memleket ilk defa şimdi tanımıyor Afrikalıları. Pekala arada bir sempatik bir ilişki şu anda bile var. Buradaki Afrikalılar çok fazla şikayetçi değiller. Bir şekilde ilişkiler normal gidiyor, problemimiz başka gruplarla. Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler. Maşallah hortladı Le Pen.
ÖZDAĞ: YETER ARTIK
Ortaylı'nın sözleri sosyal medyada gündem oldu, yeni göçmen anlaşması iddiası yoğun tepkiyle karşılandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Ortaylı'nın sözleri üzerine yaptığı paylaşımda iktidara tepki gösterdi:
Umarım doğru değildir. 2017’de Türkiye’de Anadolu Ajansı’nın İngilizce haberinde ülkemizdeki Afrikalı sayısı 1 milyon 750 bin olarak verilmişti. Bugün sayı 2 milyonun ötesinde. Mesele sadece Aksaray, Laleli ile sınırlı değil. Kütahya, Karabük gibi Anadolu şehirlerinde bile siyah cemaatler oluştu. Dünya’da azalan AIDS Türkiye’de artıyor. Avrupa’nın çöpünü para karşılığı ülkemize getiren AKP şimdi de ülkemizi daha fazla Asya ve Afrika’nın insan çöplüğü yapmamalı. Yeter artık.
Sözcü
Enkazdan kayıtların olduğu bilgisayarı kaçırmaya çalıştılar!70 izlenme
'Erdoğan, oluşturduğu yalnızlık tablosuna, Atatürk - İnönü'yü suçlayarak kılıf arıyor!'91 izlenme
Alaattin Çakıcı cezaevindeyken yargılandığı davadan beraat etmiş: Tehdit, suç örgütü liderliği ve Bekir Bozdağ’a yönelik eylem planı...32 izlenme
Şok iddia: İstanbul’da yerel seçimler için taşınıyor30 izlenme
FETÖ kumpaslarının mimarlarındandı: Tahliye edildiği ortaya çıktı!24 izlenme
Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde! Bayram ikramiyesi tutarı ne zaman açıklanacak?9 izlenme
CHP itiraz etmişti: YSK'dan 'Samandağ' kararı!30 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk, zamanında Diyanet için bakın neler söylemişti !569 izlenme
Milyonlarca kişi boşuna ödüyor
'Zengin' işi torpil skandalı büyüyor: AKP'li Özlem Zengin, yeğenini Erdoğan'dan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la da tanıştırmış!
Enflasyon keskin ve hızlı bir azalma göstermiyor açıklaması
Bunları söyleyen RTE, belediye başkanı olunca 1200 kişiyi, cumhurbaşkanı olunca KHK ile 150 bin kişiyi işsiz bıraktı !