Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekimaralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 21,8, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 azaldı.
Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 azaldı.
Türkiye’nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı’nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı. Söz konusu dönemde toplam kırmızı et üretimi 259 bin 672 ton oldu.
Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kirmizieturetimiyuzde12azaldi3493935/?fbclid=IwAR00qF_VXPBxJhyk7_okGTXzzESE9358Ag0xT19_p4YwE9oCXmrUM5PCpyg
Yeni Bakanların hepsi çifte maaşı bıraktı29 izlenme
Rezervde kayyum düşüşü7 izlenme
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Karantina süreleri uzatıldı51 izlenme
Oy kullanıp kullanamayacaklarına doktor karar verecek!79 izlenme
16 ilde yapılan ankette bomba sonuçlar: Halk AKP'yi istemiyor!42 izlenme
Bunu da gördük! Otobana kurulan sinevizyonda yandaş canlı yayın!74 izlenme
Banka kartına el koyan AKP’li başkan eşine de kıyak geçmiş!45 izlenme
Vekilime oda lazım: TOKİ'nin yaptığı yeni milletvekili odalarının her birinin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğu açıklandı27 izlenme