Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekimaralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 21,8, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 azaldı.
Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 azaldı.
Türkiye’nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı’nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı. Söz konusu dönemde toplam kırmızı et üretimi 259 bin 672 ton oldu.
Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kirmizieturetimiyuzde12azaldi3493935/?fbclid=IwAR00qF_VXPBxJhyk7_okGTXzzESE9358Ag0xT19_p4YwE9oCXmrUM5PCpyg
Çocuklarının gözü önünde darp edilen babaya hapis talebi!9 izlenme
Gözaltındaki belediye başkanı isyan etti: "Balya balya dolar görüntüsü bize ait değil arşiv görüntüsü"15 izlenme
Filistin yardım paralarıyla lüks araçlar alan sosyal medya fenomeni yargılanıyor16 izlenme
11 günlük bebeğini kaybeden Aydemir Akbaş'tan ağlatan itiraf: İyi ki yaşamamış42 izlenme
Gazeteciyi darp eden CHP'li belediye meclis üyesi tutuklandı24 izlenme
Emekli yurttaş borç listesiyle intihar etti, geride not bıraktı: “Borçlarımı ödeyin”25 izlenme
Tarım sektörü banka borçları yüzünden alarm veriyor29 izlenme
Erdoğan 'büyüme' masalları anlatırken, polislerin kumanyalarından kalan yiyeceklere vatandaşlar hücum etti!44 izlenme
Şarbon yayılıyor: Bir kişi daha hayatını kaybetti!
Özgür Özel, İmamoğlu'nun 'suçunu' açıkladı! "Erdoğan'ı yenme suçunu işlemiştir! Bu suçu tekraren işlemiştir ve bir kez daha işlemeye azmetmiştir! Asıl mesele budur"
Atatürk'e hakaret eden astsubay görevden alındı!
Ekmeğe zam kapıda