İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.
Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var.” demişti. Paçacı, İYİ Parti'de adaylık konusunda ibrenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yana olduğunu söylemişti.
Paçacı, "Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır." diye konuşmuştu.
Sözleri kamuoyunda tepki çeken Paçacı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.
Paçacı şu açıklamayı yaptı:
Aziz Milletimizin bilgisine.
Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.
Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan,
Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi,
Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla;
İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.
Cihan Paçacı Kimdir?
Mustafa Cihan Paçacı, 25 Mart 1949'da Malatya'da doğdu. Babasının adı Asım, annesinin adı Zekiye'dir. Ekonomist ve Bankacı; Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Şekerbank'ta Genel Müdür Yardımcılığı, Etibank Bankacılık Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, TC Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli ticari ve sanayi kuruluşlarında yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 20. Dönem Elazığ, 21. Dönem Ankara Milletvekili.
NE DEMİŞTİ?
"Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna şu yanıtı vermişti:
"Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."
Sizce hangisi daha olası?
İkincisi gibi görünüyor.
O zaman ne olur?
6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir.
Böyle bir senaryo mümkün mü? İYİ Parti aday olarak kimi çıkarır? Ekrem İmamoğlu’nu mu?
Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır.
Meral Hanım kendisi aday olur mu bu durumda?
Hayır, Meral Hanım başından beri çok net bir şekilde kendi ile ilgili feragatte bulundu, hedefini koydu.
Sayın Akşener ısrarla 2018’deki yanlışa düşmeyeceğini, ortak adayda ısrar edeceğini söylüyor ama Cihan Bey" deyince...
Tabii esas arzumuz ortak aday, ben size tüm seçenekleri sıralıyorum, böyle bir şey olacak demiyorum Nagehan Hanım. Size söyledim, partide genel eğilim Sayın İmamoğlu’na yakın ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi koşulu ile.
Sayın Paçacı bu durumda bugünkü toplantıda neler konuşulacak? İsim zikredilecek mi? Ve partideki genel hava böyleyse Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi geldiği takdirde adaylığına Sayın Akşener onay verecek mi?
“Nagehan Hanım parti yetkili kurulları şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak.”
KRT
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihleri açıklandı20 izlenme
Benzin ve motorine gece yarısından itibaren zam!413 izlenme
Ankara borca battı Karaman takibe düştü5 izlenme
AKP'li 23 belediyenin işçileri ayağa kalktı: “Açız geçinemiyoruz”35 izlenme
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu tutuklandı8 izlenme
TÜİK de durduramadı! İşsizlik grafiği yukarı doğru18 izlenme
Diploması sahte çıkan Osmanlı torunundan tuhaf savunma9 izlenme
Çocuklarına “Recep Tayyip” adını veren aile isim değiştirdi!46 izlenme
AKP'ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı Mustafa Ceceli Azerbaycan'da gazeteciye saldırdı!
Manavgat'taki yangın felaketini anlatan en çarpıcı görüntü! Aç kalan leylekler yiyecek aradı...
Son anket açıklandı: Erdoğan farklı kaybediyor, halk seçim istiyor!
Bekir Bozdağ'dan anayasa değişikliğine ilişkin dikkat çekici açıklama: 24 ve 41. maddeleri değişecek.