İlk turda sonuç alınamayan Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti ile AKP ittifak yaptı, seçim ikinci turda AKP’li adayın ‘zaferi’yle sonuçlandı.
Bilecik’te 31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP 10, AKP 8, MHP ve İYİ Parti 2’şer il genel meclis üyesi çıkarmıştı. Bilecik İl Genel Meclis Toplantı Salonu’ndan gerçekleşen Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde koltuk üstünlüğü bulunan CHP ile AKP 1’er aday çıkardı.
İlk turda CHP’nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AKP’nin adayı Ramazan Kurtulmuş 11 oy alırken, 1 oyda boş çıktı. İkinci turda da aynı sonuçlar çıkarken, AKP’nin adayı Bilecik İl Genel Meclis Başkanı seçildi.

AKP, MHP ve İYİ Parti’nin desteğine karşı İl Encümen Üyeliğine aday çıkarmadı. CHP grubu Ekrem Yunak, Naci Öney ve Serdar Yavuz isimlerini önerirken, MHP grubu İsmail Yağar, İYİ Parti grubu ise Orhan Uğur ile Ömer Çoban isimlerini önerdi.
Yapılan oylamada CHP’li isimler 10 oyda kalırken, İYİ Partili Orhan Uğur ve Ömer Çoban 12, MHP’li İsmail Yağar da 12 oy aldı. Buna göre il encümeni Orhan Uğur, Ömer Çoban ve İsmail Yağar’dan oluştu.
Öte yandan Meclis 1. Başkanvekili seçiminde İYİ Parti grubu Orhan Uğur’u, CHP ise Nurcan Özçakır’ı aday gösterdi. İYİ Partili Orhan Uğur 12 oy alarak Meclis 1. Başkanvekili oldu.
Tele1
Gazeteci Hilal Köylü'den asgari ücretliyi üzecek kulis: "İktidar kulisleri 'Olmuyor, yapamayacağız, zam gelmez...' Böyle bir durumla karşı karşıya..."18 izlenme
AKP'nin kalesi Konya'da esnaflar yine sokağa çıktı! 'Dayanacak gücümüz kalmadı! Korku devleti yarattılar, bıktık artık bıktık!'73 izlenme
İYİ Parti’den çok konuşulacak yeni seçim videosu! 'Güçlü Türkiye'27 izlenme
"Bunun adı hazine garantili soygun"19 izlenme
Emekliden Erdoğan ve Şimşek'e görülmemiş 'zam' isyanı! "Hükümet zammını al başına çal"24 izlenme
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor: Yeni kira zam oranları nasıl olacak?26 izlenme
TÜBİTAK’tan Diyanet’e milyonlarca lira!58 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'a ait lüks araçlar emniyete götürülüp sergilendi66 izlenme