İlk turda sonuç alınamayan Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti ile AKP ittifak yaptı, seçim ikinci turda AKP’li adayın ‘zaferi’yle sonuçlandı.
Bilecik’te 31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP 10, AKP 8, MHP ve İYİ Parti 2’şer il genel meclis üyesi çıkarmıştı. Bilecik İl Genel Meclis Toplantı Salonu’ndan gerçekleşen Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde koltuk üstünlüğü bulunan CHP ile AKP 1’er aday çıkardı.
İlk turda CHP’nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AKP’nin adayı Ramazan Kurtulmuş 11 oy alırken, 1 oyda boş çıktı. İkinci turda da aynı sonuçlar çıkarken, AKP’nin adayı Bilecik İl Genel Meclis Başkanı seçildi.

AKP, MHP ve İYİ Parti’nin desteğine karşı İl Encümen Üyeliğine aday çıkarmadı. CHP grubu Ekrem Yunak, Naci Öney ve Serdar Yavuz isimlerini önerirken, MHP grubu İsmail Yağar, İYİ Parti grubu ise Orhan Uğur ile Ömer Çoban isimlerini önerdi.
Yapılan oylamada CHP’li isimler 10 oyda kalırken, İYİ Partili Orhan Uğur ve Ömer Çoban 12, MHP’li İsmail Yağar da 12 oy aldı. Buna göre il encümeni Orhan Uğur, Ömer Çoban ve İsmail Yağar’dan oluştu.
Öte yandan Meclis 1. Başkanvekili seçiminde İYİ Parti grubu Orhan Uğur’u, CHP ise Nurcan Özçakır’ı aday gösterdi. İYİ Partili Orhan Uğur 12 oy alarak Meclis 1. Başkanvekili oldu.
Tele1
CHP, masasındaki son anketi paylaştı: 'Ülkeye bugün yaşatılanların tek nedeni bu tablo'16 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.480 yeni vaka tespit edilirken, 12 kişi hayatını kaybetti, 2.113 kişi sağlığına kavuştu!45 izlenme
AKP'nin tarihçisi, Trabzon Öğrenci Yurdu'ndan neden ihraç edildi?445 izlenme
Vatandaş yaz meyvesi yiyemeden yaz bitti!34 izlenme
Muharrem Erkek gündeme getirmişti: YSK'ye paralel yapı iddialarını kanıtlar nitelikte belgeler ortaya çıktı30 izlenme
AKP, mülakat vaadinin üzerine yatmıştı: Mahkemeden emsal karar33 izlenme
İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak Ekrem İmamoğlu açıklaması! "Yarın çıkar başa geçer"19 izlenme
Klasik AKP projesi! Fakıbaba: Herkese bedava koyun yok!1097 izlenme
Atatürk devrimleri yine hedefte! AKP'li Özlem Zengin'e göre türban yoksa seçilme hakkı da yok!
CHP, peşini bırakmıyor: 128 milyar dolar için yeni hamle!
CHP'li bir belediyeye daha soruşturma açıldı
Yunan Başhekim Charalambis anlattı: Ali Sabancı 7 saatlik ameliyatla hayatta tutulmuş