İdaresi Kültür Bakanlığı'nda olan Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar'a devredildi. Bundan sonra Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzesi Topkapı Müzesi için bilet ücreti Milli Saraylar'a yatırılacak.
İYİ Parti bu değişikliği TBMM gündemine getirdi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Topkapı Saray'ın her türlü borç ve alacağı, hak ve yükümlülüğünün Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na devredilmesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

İYİ Partili İsmail Koncuk – AA
İYİ Parti'li Koncuk, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de en fazla ziyaret edilen müze 3 milyon 4 bin 620 ziyaretçi ile Topkapı Müzesi olması sebebiyle, elde edilen gelirlerin Külliye'nin giderlerine kaynak olarak mı devredilmiştir?” diye sordu. Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ile birlikte Topkapı Sarayı hakkında yapılan sözleşmelerden paraya tahakkuk eden miktarlar ilgili yükleniciler tarafından özel gelir hesabına yatırılacak.
BAKANLIĞIN FONKSİYONU AZALTILMAK MI İSTENİYOR?
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Saraylar ve İstanbul'daki Sarayların Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak, tek çatı altında olmasının gerekçesini sorduğu önergede “Bu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fonksiyonunu azaltmak değil midir?” sorusuna da cevap istedi.
Mansur Yavaş: "Fiili olarak 5 bin öğrenciye bakıyoruz şu anda, bize başvurup açıkta kalan yok"48 izlenme
Enflasyonun maaşlara faturası ağır oldu16 izlenme
Nasuh Mahruki’den Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı! “Kazanabiliriz ve kazanacağız”38 izlenme
Fatih Altaylı: "Emekliye zam yok ama DHMİ’den YDA’ya 23 milyar var"39 izlenme
Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına ünlü isimlerden tepki: "Siz var ya..."56 izlenme
Dolar/TL dün 19,84'ten 19,91'e kadar yükseldi25 izlenme
Katile adım adım yaklaşılıyor: Öldükten sonra telefonu 3 saat kullanılmış!19 izlenme
3 Türk gemisi Hürmüz Boğazı'ndan geçti11 izlenme
Avrasya Tüneli ve Marmaray depreme dayanaklı mı?
AKP'li belediyenin meydan ihalesini en pahalı fiyatı veren kazandı!
Şişli'deki kadın cinayetinde şüphelilerin cesedi valiz ile taşıdıkları anlara ait güvelik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!
MHP’de rahatsızlık yaratan Erdoğan planı! Çok konuşulan iddiaya böyle yanıt verdiler