TEK GIDA-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Polonez işçileri yaklaşık 5 aydır hakları için mücadele veriyor. Fabrika önünde haftalardır devam eden eylemlerin ardından işçiler Ankara‘ya yürümek istedi. Fabrikadan yürüyerek geldikleri Çatalca Adliyesi önünden hareket etmeleri polis ekipleri tarafından engellenen işçiler, adliye önündeki nöbetlerinin 4. gününde beyaz kefenle eylemlerine devam ediyor. Çevik kuvvet ekipleri ise adliye çevresini barikatlarla kapatmaya devam ediyor.

Soğuk havanın ve yağmurun etkisiyle eylemlerini sürdüren işçilerden biri dün akşam, 8 işçi ise bu sabah fenalaştı. Fenalaşan işçiler, çevik kuvvet barikatını aşarak işçilerin yanına gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Ambulansın gelmesinin beklendiği anlarda ise gözyaşı döken bir kadın işçi "Hırsızlık mı yaptık, kimin hakkına girdik? Emeğimizi istiyoruz" ifadelerini kullanarak isyan etti. Bir başka işçi de "İlla birimizin ölmesi mi gerekiyor? İnsan gibi yaşamak istiyoruz" ifadeleriyle tepkisini belirtti.
Ambulans beklenirken barikatın açılmasını isteyen polisle işçiler arasında gerginlik yaşandı ve arbede çıktı.
halktv.com.tr
Asgari ücret 6 bin TL olsa da bu kura dayanamaz!
Almanya'da zorla 2 haftalık izne çıkartılan Türk'ün şaşkınlığı
Küresel gıda fiyatları 7 yılın, bitkisel yağ fiyatları 10 yılın zirvesinde!
Türk askerlerini yakanlarla bağlantısı vardı: 'IŞİD yöneticisi' Ebu Hanzala 'kaçmaz' diyerek tahliye edilmiş!
Borçlarını ödeyemediğinden dolayı devredilen Türk Telekom nasıl ilan verdi?
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 966 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1104 kişi sağlığına kavuştu!
Vatandaş ilaç alamazken vekiller el üstünde! Meclis'in sağlık harcaması 53 milyona dayandı
Sinan Oğan, "Mücadeleyi Sonuna Kadar Bırakmayacağız."
AKP'nin Mansur Yavaş anketinden ne çıktı?
Kartalkaya otelinin sahibinden kan donduran sözler: Torunum tableti ve giysileri yanmış çok üzülüyor