AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, adaylığı açıklanır açıklanmaz partisinin aksine ‘İzmir’e seslenen açıklamalarda bulunmuştu.
Zeybekci, ilk olarak “AK Parti’deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir.” açıklamasında bulunmuş; ardından ise ‘şarap açılımı’ yaparak, “Ben İzmir şarabını uluslararası marka yapmak istiyorum. Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız. Unutmayın ben Denizliliyim. Orada Güney’de ve başka yerlerde binlerce dönüm şarap bağı var” demişti.
Zeybekci, CHP yönetiminde İzmir’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yarışında geride kaldığını ifade ederek, “20 yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar” açıklamasında bulunmuştu.
Nihat Zeybekci, gericilerin sıkça saldırdığı, Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ın mezarı başında anma etkinliğine de katılmıştı.
AKP’nin İzmir adayı Zeybekci, CHP’ye yönelik eleştirilerinde “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin baş tacıdır. Atatürk’ü sevenler bu ülkede yüzde 25’lik bir partinin mensubu değil. Atatürk, muasır medeniyetler meselemizin ilk lideridir. Bu millet daha nice liderler çıkaracaktır” ifadelerini kullanmıştı.
Bununla da yetinmeyen Zeybekci, partisinin sık sık saldırılarına maruz kalan İsmet İnönü’den alıntılar yapmıştı.
AKP’li Nihat Zeybekci’nin bu adımları, yerel seçimler için yapılmış ‘açılım’lar olarak yorumlanmıştı.
Zeybekci’nin gençlerle buluşma programının fotoğrafları ise bu ‘açılım’ları ile ters düştü.
Yerel seçim çalışmaları kapsamında gençlerle buluşan Zeybekci, “Genç Kürsü Programı ile yarınlarımız olan gençlerimizle buluştuk. Seçim sürecimizi, çalışmalarımızı ve projelerimizi paylaştık. Bizlerden sonra bayrağı devredeceğimiz neslimizin; şehirlerinin geleceğiyle yakından ilgileniyor olmaları bizleri gururlandırıyor” sözleriyle duyurduğu etkinlikte gençlerin haremlikselamlık oturtulması dikkat çekti
İşte kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturduğu gençlik buluşması:

https://gazetemanifesto.com/2019/izmiradayligisonrasiacilimlaryapanzeybekcigencleriharemlikselamlikoturttu245107/
Afganlar İstanbul'da Adalar vapurunda bayrak açıp 'Burası artık bizim ülkemiz' diye slogan attılar!142 izlenme
İsrail müdahaleye hazırlandı: Sumud filosu kritik bölgede10 izlenme
AKP ile MHP arasında 'ihale' ittifakı!35 izlenme
Müjdat Gezen’den masadan kalkan Akşener’e mektup! “Üslubu hiç yakışık olmadı”30 izlenme
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar'dan videolu 10 Kasım mesajı: "Ata'mın aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğim"8 izlenme
Ayçiçek yağında son durum ne? TMO’dan Ayçiçek yağı açıklaması41 izlenme
Ziraat'ten Demirören için ticari sır kalkanı9 izlenme
AKP’li başkan fabrikasına özel yol yaptı!37 izlenme
Türkiye, 13 "HTŞ'li terörist"in 5'ini listeden çıkardı
Beşiktaş'ta yolda yürüyen kadına çarpıp kaçmıştı: Suç makinesi tepkilerin ardından tutuklandı!
CHP'ye söz vermeyip, meclisi ertelemişti: Özlem Çerçioğlu hakkında suç duyurusu
İzmir Barosu'ndan Erdoğan hakkında suç duyurusu! "Kendisini ülkenin sahibi sanıyor"