Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından gece dikkat çeken atamalar yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan İZBETON soruşturmasında tutuklanan isimler hakkında tahliye kararı veren hakimlerin görev yerinin değiştiği öğrenildi.
Tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in avukatı Murat Aydın, "Tahliye kararı veren İzmir 17. ve 28. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimlerini bu mahkemelerden alıp Ağır Ceza Mahkemelerine üye hâkim olarak görevlendirdi." dedi.
1 Temmuz'da İzmir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan operasyonda önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun aralarında bulunduğu 60 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Soruşturmanın devamında tutuklu 30 kişi hakkında 17. ve 28. Asliye Ceza Mahkemeleri tahliye kararı vermişti.
Kararı veren hakimlerin, gece HSK kararıyla başka mahkemelerde görevlendirilidiği ortaya çıktı.
Konu hakkında gazeteci Gülseven Özkan'a konuşan Soyer'in avukatı Murat Aydın şunları söyledi:
"İzmir Büyükşehir ve İZBETON hakkında açılan davalara bakacak mahkemelere dün gece müdahale edildi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) dün gece çıkardığı yetki kararnamesi ile tutuklu sanıkların tahliyesine karar veren İzmir 17. ve 28. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimlerini bu mahkemelerden alıp Ağır Ceza Mahkemelerine üye hâkim olarak görevlendirdi. Diğer davaya bakacak İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ni ikiye böldü ve bu mahkeme için ikinci bir başkan ve heyet görevlendirdi. Hangi davaya hangi heyetin bakacağına, mahkemenin iki başkanı ile komisyon başkanı birlikte karar verecek."
HSK'nın verdiği bu kararın rutin bir yargı uygulaması olmadığını vurgulayan Aydın, "İzmir’de biraz olsun normal işletilmeye çalışılan yargı süreçlerine açık bir müdahaledir. İçi boş iddialarla tutuklanan kişilerin tahliyesine karar veren hâkimlere yönelik cezalandırma kararıdır. Bu ve bu tür davalara bakacak tüm hâkimlere gözdağı verme girişimidir." dedi.
Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik hakaret ve tehdit iddialarından yargılandığı davada, beraat talep eden hakimin ağır cezadan iş mahkemesine gönderildiği ortaya çıkmıştı.
Tartışılan satış mahkemeye taşınıyor!88 izlenme
Rezan Epözdemir soruşturmasında bazı şüphelilerin kasalarına el konuldu!40 izlenme
Beşiktaş ve F.Bahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu26 izlenme
Eski Savunma Bakanı Akar'dan Öcalan yorumu: "Bu şehitlerimizin kanını yok saymak değil"21 izlenme
YSK’nın İstanbul kararına Yılmaz Özdil’den çok konuşulacak yorum!193 izlenme
Binlerce insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve kolluk ekiplerinin Adıyaman'a geldiği anlar ortaya çıktı40 izlenme
Ankara’da 5 milyon liralık top kavgası! Mansur Yavaş o gerçeği böyle açıkladı122 izlenme
AKP’li belediyeden bir ballı ihale daha: 6 kez aynı isme gitti36 izlenme