İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümünü yaşadığı gece, alçakça bir provokasyona sahne oldu.
Adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alan İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 9 Eylül'ü 10 Eylül'e bağlayan gece yarısı, saat 01.45 sıralarında, tüm törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. SONKALEİZMİR'in aktardığına göre; anıtın duvarlarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuyla ilgili, sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" ve "G.t Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı.

Anıttaki Atatürk kabartmasının üzeri ve "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" sözü ile "Mustafa Kemal Atatürk" imzası da kırmızı boyayla karalandı.
Anıttaki Atatürk kabartmasının üzeri ve "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" sözü ile "Mustafa Kemal Atatürk" imzası da kırmızı boyayla karalandı.

Alçakça saldırıdan kısa süre sonra, ihbar üzerine meydana çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, civardaki güvenlik kamerası görüntülerini topladı. Polisin, saldırganları yakalamak için yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

BELEDİYE EKİPLERİ TEMİZLEDİ
Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, yaşanan olayın alçakça bir saldırı olduğunu belirtirken, "İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan ilçemizde böylesi bir olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Fiili işleyenleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum. Emniyet güçlerimiz şüphelilerin yakalanması için gerekli çalışmayı başlattı. Kemalpaşa’nın aydınlık insanları bu kokuşmuş karanlık zihniyete geçit vermez" dedi.
KRT
Korkutan senaryo: Akaryakıtta fiyat 50 lirayı geçebilir!46 izlenme
Erdoğan'a topuk selamına Arınç'tan 'yalaka' tepkisi: "Eskiler 'tabasbus' derdi"28 izlenme
Fatma Betül Sayan Kaya'nın itirafı ortaya çıktı! Neler demiş neler! 1,5 trilyon lira buharlaştı21 izlenme
Metiner'den AKP'nin içinde yaşananlarla ilgili bomba iddialar!91 izlenme
Danıştay'ın 2 kez iptal kararına rağmen Cengiz, Cennet Koyu'na otel için başvurdu!63 izlenme
Rusya'dan hipersonik seyir füzesi denemesi!86 izlenme
Özgür Özel açıkladı: İsmail Arı'nın tutuklandığı haberden CHP lideri beraat etmiş!32 izlenme
Putin: "Bu bir ihanet, devletimizi savunmaya hazırız"41 izlenme