İzmir’in Buca ilçesinde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan telefonla arandığını, kendisinden cemaatini miting için toplamasının istendiğini açıklamıştı. Kılıç, “Ben, bir cami imamıyım. Evet, bu ülkede demokrasi şöleni olabilir. Ama burada ben taraf değilim… Cemaatimden bir kısmını mitinglere götürürsem ben, bu caminin ilkesine, amacına karşı düşmüş olurum. Bu da benim için ve toplum için çok büyük bir sıkıntı” demişti.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İmam Yusuf Kılıç, bugün yaptığı açıklamada, kendisi hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Kılıç, ciddi tehditler aldığı ve kendisini tehdit edenler hakkında 3 Mayıs 2023 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Kılıç, Erdoğan’ın İzmir mitinginin olduğu gün yaptığı açıklamaların ardından yaşadıklarını şöyle anlattı:
“26 Nisan’da, AK Parti teşkilatından olduğunu iddia eden bir şahıs, beni arayıp, mitinglerine cemaat götürmemi istedi. Ben bunu reddedince, tehditvari bir şekilde, ‘Evet mi, hayır mı diyorsun’ diye telefon yüzüme kapatıldı. Ben, bunu kabul etmiyorum, asla kabul etmiyorum. O cübbeyi, insanların çıkarları için giymedim. İnsanların insanlara kul olmamaları için o cübbeyi giydim.
“CİDDİ TEHDİTLER VAR”
Ben, hiçbir siyasi partiye boyun eğmeyeceğim. Bunu yaptığım, böyle bir irade beyanında bulunduğum için bana soruşturma açıldı. Kurum içerisinde bir sınavın yapıldığı gün, sınav günü bana soruşturma açıldı. Bunu kabul etmiyorum. Bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Suçlu olan ben değilim. Suçlu olan, hukuksuzca beni arayan kişidir. Bunları yaptığım için kimse bana sahip çıkmadı. Ve ben savcılığa gittim.
Ciddi tehditler var. Ben, bu tehditlere boyun eğmemek için elimden geleni yapıyorum. Cemaatten, geri adım atmamı ve bu olayı yalanlamamı istiyorlar. Yalan söyleyemeyeceğim. Ben, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hiçbir şekilde kirlilik ya da yanlışlık yapmayan bir imamım. Vatanını en çok seven, görevini layıkıyla yerine getiren kişidir. Konu sadece bu. Onurumu korumak için böyle bir teklifi reddettim.
“ÇOK CİDDİ BİR HUKUKSUZLUK VAR, YALNIZIM”
Ya yalnız kalacağım ya güçlünün haklı olduğu bir yer olacak ya da haklının güçlü olduğu bir yer olacak. Haklı olduğum için bunu dile getirdim. Ve ben yalnızım. Kendi sendikam bile benim yanımda durmuyor. Benim sendikadan istifa etmemi istiyor. Türkiye Barolar Birliği’ne sesleniyorum; çok ciddi bir hukuksuzluk var, yalnızım. Lütfen buna ses verin.”
KRT
Sedat Peker'in internet erişimi kesildi: '2 gün önce önemli bir paylaşım yapacağını söylemişti...'53 izlenme
Erdoğan'ın akrabası canlı yayında atandı ! 'Aa bizim akraba...!'125 izlenme
Moskova'ya 200 km yaklaşan isyancıların asıl hedefi neydi?32 izlenme
FETÖ'nün zenginleri yine kral gibi193 izlenme
Cemal Enginyurt provokatörlükle suçlanmasına çıldırdı: "Bizi öldürecekse öldürsün…"28 izlenme
Ya depoda çürüyor ya pazar tezgâhında: Kriz derinleşiyor26 izlenme
Devlet Erdoğan’ın damadı için seferber oldu: Devletin TEKNOFEST için harcadığı para 3 milyon liraya dayandı32 izlenme
İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Kaboğlu'ndan 'seçim' yorumu: "Saray ve çevresi büyük bir telaşa kapılıyor"15 izlenme
Erdoğan’ın Hamas çıkışına karşı ABD'den yaptırım hazırlığı
Göl kurudu ama bakanlık köylülerden parasını istiyor!
Yollar kapatıldı ama Taksim Camii avlusunda eylem serbest
Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP'yi kesmedi! Erdoğan'dan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu