Yeşildere sırtlarında bulunan, 42 metre yüksekliğindeki Atatürk maskının Buca Belediyesi’nce bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni halinin görüntüsü görenleri sevindirdi. Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 10’uncu büyük rölyefi olan Atatürk maskı, yapılan iyileştirme çalışmalarıyla hak ettiği görünüme kavuşturuldu. Çalışma öncesi, maskın pislik içindeki alt bölümünde yerle bir edilen Atatürk tabloları, şimdi yeni açılan ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’nde sergileniyor.
Maskta gece ve gündüz ikişer görevli nöbet tutmaya başlarken, kilitli kapılar ancak ziyaretçilere açılıyor. 160 gün sürdürülen restorasyon çalışmaları sonucu yapılan özel ışıklandırmalar ve alınan güvenlik önlemleri, bölge sakinlerinin de rahat nefes almasını sağladı. Eski ihtişamına kavuşturulan maskın hemen altında açılan ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’nde ise döneme ait objeler sergileniyor. Öğrenci gruplarının ve ziyaretçilerinin ağırlandığı atölyede, aynı zamanda Atatürk’ün Nutuk eseri ziyaretçilere hediye ediliyor.

Maskın hemen altında açılan ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’nde ise Buca Belediyesi kursiyerleri tarafından Atatürk’ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım’da özel anma töreni ve gösteri düzenlenecek. Buca Belediyesi meslek kurslarında eğitim gören ve tamamı gönüllülerden oluşan grup, özel makyaj ve kostümlerle Atatürk dönemini canlandıracak. Kuaförlük kursunda eğitim görenler, saç ve makyajları hazırlarken, müzik kursunda olanlar ise törende Atatürk’ün sevdiği şarkıları çeşitli enstrümanlarla çalacak.
http://halktv.com.tr/izmirdekiataturkmaskiadinayakisirhalegeldi345533
AKP'li belediye rant için denizi dolduracak28 izlenme
Akşener'e tepkiler devam ediyor “Neden bu insanlara bunu yapıyorsunuz? İnsanların sizden ümidi vardı. İnsanlar size ümit bağlamıştı"37 izlenme
Bahçelievler'de dehşet! Boğazı kesilen genç 4. kattan atladı!31 izlenme
"250 bin ton ekmeklik buğday ithal edeceğiz"110 izlenme
Canlı yayında skandal itiraf! İşe alımlar için AKP İl Başkanı'na gönderdiği CV'leri anlattı!40 izlenme
Yangın fırsatçılığı! Afetzedelere borç senedi imzalatıyorlar!36 izlenme
AKP'ye yakın bürokratlardan diploma skandalı!29 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2.511 yeni vaka tespit edilirken, 14 kişi hayatını kaybetti, 14.425 kişi sağlığına kavuştu!25 izlenme
Kanal İstanbul güzergahında temizlik başladı!
BOTAŞ’ın 1 yıllık bütçe yükü 179 milyar TL’ye ulaştı!
Bir gri pasaport skandalı da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde belgeleriyle patladı! 'Öyle kapsamlı ki akıl alır gibi değil'
2023'te Türkiye'de siyasette neler oldu, 2024'te ne gibi gelişmeler bekleniyor?