İzmir’in Bornova ilçesinde ÇEDES projesi kapsamında 98 okula imam ve din görevlisi atanması, veliler ve sivil toplum örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı. Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak durumu protesto etti. Açıklamayı öğrenci velisi Murat Mert okudu.
Açıklamada, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki anaokulundan liseye kadar toplam 98 okula, Bilal Saygılı Camii’nden imam, vaiz, müezzinkayyım ve Kur’an kursu öğreticisi adı altında din görevlileri atadığı belirtildi. Projenin, AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın adını taşıyan cami merkezli olarak organize edildiği ifade edildi.
Geçmiş yıllarda da benzer atamaların yapıldığı, ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atıldığı hatırlatılan açıklamada, bu tür uygulamaların laik eğitim anlayışına zarar verdiği vurgulandı.
Açıklamayı okuyan öğrenci velisi Murat Mert, "ÇEDES projesi eğitimdeki laik yapıyı zedeliyor ve çocukların zihinsel gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Uzmanların, erken yaşta zorunlu din eğitiminin çocukların bilişsel ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyebileceği yönündeki görüşlerine dikkat edilmesi gerekir" dedi.
Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi, Bornova’daki tüm velilere çağrıda bulunarak, okul idarelerine dilekçeler verilmesi ve ÇEDES uygulamasına karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. "Çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyelim" denilen açıklama, mücadele çağrısıyla son buldu.
Cumhuriyet
Zehirlenme faciasında gözaltı sayısı yükseldi: Otel mühürlendi13 izlenme
Protestolarda gözaltına alınan ve ardından ev hapsi cezası alan sosyal medya fenomeni Elif Uluğ, yaşadıklarını anlattı121 izlenme
Akit'ten Taksim'deki saldırı hakkında mide bulandıran ifadeler!55 izlenme
İktidarın kayyum kararları AKP kurucusunu çileden çıkarttı22 izlenme
HÜDAPAR Genel Başkanı'ndan karma eğitimle ilgili skandal sözler! "Gençler birbirini taciz edebilirler"32 izlenme
Madenciler Soma'dan Ankara'ya yürüyüşün 4. gününde: "Herkesi madencilerin yanına bekliyoruz"19 izlenme
Son seçim anketi sonucu yayınlandı! İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerin oy oranları açıklandı51 izlenme
Emeklinin maaşı eriyor! CHP’den bayram ikramiyelerine zam önergesi!65 izlenme
Sedat Peker'den yeni paylaşım! 'Demirören paralarını yurtdışına kaçırmadan tüm mallarına el koyun'
Erdoğan yine fark etmeden itiraf etti 'Terör örgütleri zihniyetinin destek verdiği Cumhur İttifakı !'
Türkiye asgari ücrette Avrupa'nın dibinde
Domates, soğan asgari ücreti ezdi!