31 Mart yerel seçimleri 3 bin 576 oyla farkı ile kaybeden AKP'li eski Gazipaşa Belediye Başkanı pratisyen doktor Adil Çelik uzman doktorların bulunduğu Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevine atandı. Pratisyen doktor olan Çelik'in, başhekimlik görevine getirilmesi liyakat aykırı olduğu gerekçesiyle tepki çekti.

AKP'li eski Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik
YÖNETMELİĞE DE AYKIRI
Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 110. maddesine göre, “Hastanelerin uzman tabipler veya tıp alanında doktora yapmış tabipler ya da iktisat, işletme, kamu yönetimi, hukuk, maliye, sağlık yönetimi, muhasebe alanlarında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabipler arasından, Sağlık Bakanlığı’nca atanacak baştabipler tarafından yönetileceği hüküm altına alınmıştır.”
Pratisyen doktor olarak görev yapan Çelik'in, başhekimlik görevine getirilmesi liyakat aykırı olarak nitelendirildi.
YAKIN AKRABASI DİKKAT ÇEKTİ
Önceki başhekim Hasan Sözel'in Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne akademisyen olarak atanmasının ardından bir süre başhekim vekili olarak görev yapan Dr. Şebnem Çelik, amcasının oğlu Adil Çelik'in başhekimlik atanmasının ardından yeniden başhekim yardımcılığı görevine döndü.

387 kişinin alınacağı iş için sonu olmayan kuyruk98 izlenme
Ankara'yı ayağa kaldıran kaymakam AKP'li çıktı27 izlenme
Seçim bitti ittifak bozuldu: Başkanlar temizlik görevlisi yapıldı398 izlenme
Ersan Şen'den “Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?" sorusuna yanıt: "Şartlarda anlaşırsak olur"43 izlenme
Sinan Oğan'ın 2023 seçimi öncesi bu konuşması sosyal medyayı salladı! “Devlet Bahçeli’nin olduğu ittifakı seçmeyecektik de HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik”35 izlenme
Elektrik faturalarında akıllı sayaç vurgunu ! Paylaş herkes görsün soygunu !846 izlenme
Erdoğan açıkladı: İşte yeni yasaklar!110 izlenme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar taksit sayısını ve nakit avans limitini değiştiriyor48 izlenme