Türkiye'de Ege ve Akdeniz olmak üzere birçok noktada orman yangını çıktı. Günlerdir yangınlarla mücadele edilirken, bazı noktalarda alevlerle mücadele sürüyor. İzmir orman yangınların en yoğun yaşandığı kentlerin başında geliyor.
Çeşme, Ödemiş, Seferihisar ve Foça’da etkili olan yangınlarla ilgili İzmir Valisi Süleyman Elban’dan dün dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Vali Elban, yangınların elektrik dağıtım hatlarından kaynaklandığını belirterek, “İnsan kaynaklı ya da sabotajdan kaynaklı bir yangınımız yok. Hem Çeşme hem Ödemiş hem Seferihisar hem de Foça’daki yangınımız, elektrik hatlarından kaynaklı olarak çıkmış durumda” dedi.
Elban'ın açıklamasının ardından gözler bölgedeki elektrik dağıtım şirketi GDZ Elektrik’e çevrildi. Şirketten konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise yangınların elektrik hatlarından çıktığına dair sahada herhangi bir somut bulguya rastlanmadığı vurgulandı.
Şirketin bu açıklaması tartışmalara neden oldu. Halktv.com.tr yazarı Bahadır Özgür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şirketin 20212024 yıllarında vergi ödemediğini belirtti. Özgür'ün paylaşımında, "Soy, can al, yak ama tek kuruş vergi ödeme! İzmir'de valinin de yangından sorumlu tuttuğu elektrik dağıtım şirketi GDZ Dağıtım hiç vergi vermiyor. Onunla bağlantılı perakende satış şirketi Gediz Perakende de vermiyor. Her ikisinin bağlı olduğu Aydem Elektrik de vermiyor" ifadeleri yer aldı.




Yobazlar düpe düz Allah'a değil, Alimlerin ortak görüşüne inanıyor ! 'Namaz kılmayan idam edilsin'943 izlenme
Ankara'nın göbeğinde kız arkadaşı ile oturan doktoru öldüresiye dövdüler!867 izlenme
Tanju Özcan'dan canlı yayında Abdüllatif Şener'e: “Kılıçdaroğlu’nu yıllarca bu yüzden eleştiriyorum. Sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştı”63 izlenme
İlkokul test kitabında skandal sorular58 izlenme
AKP’den lobi şirketlerine milyonlarca dolar yağdırmaya devam117 izlenme
İşte son seçim anketi: Kılıçdaroğlu açık ara önde, İnce hedefleri tutturamıyor60 izlenme
Atatürk’ü gören 91 yaşındaki vatandaş: "Kocaeli'den trenle geçtiğini biliyorum ben. Atatürk'ü gördüm tabi. Kepini çıkarırdı sallardı. Sevmez olur muyuz onu"52 izlenme
Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!110 izlenme
Siverek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ultrason için 4 Eylül’e randevu verilen vatandaş: “O zamana kadar zaten ölürüm”
AKP’lilerin 500 bin liralık gezisini belediye ödemiş!
Sağlık işçilerinin fazla mesaisi kesildi!
Temassız kartlarla ödeme yapanlar dikkat! yeni limitler belirlendi