Türkiye’nin tek komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin son 2 yılda yaptığı yol, park, altyapı, inşaat, kaldırım gibi hizmetleri ihalesiz gerçekleştirdi.
Cumhuriyet ile Moğultay mahalleleri giriş bağlantı yolun genişletme çalışmasının ihaleye çıkmasının ardından maliyetinin 1 milyon liraya yükselmesiyle Maçoğlu, çözümü belediyenin kendi öz imkanlarını kullanmakta buldu.
Belediyeye ait araçlar ve çalışanlarla yolun yapılması durumunda yol genişletme ücretinin yaklaşık 450 bin lira tutacağını ve bu fiyat farkından dolayı birçok işin tamamlanacağını belirtti.
‘DİĞER PROJEMİZİ İHALEYE SUNSAYDIK BUGÜN BU YOLU YAPAMAZDIK’
Yıllardır trafik kazalarıyla gündeme gelen Demiroluk virajının parke döşeme işini geçen aylarda ihale yapmak yerine halk ile belediyenin birlikte yapması durumunda 1 milyon lira kara geçtiklerini ve Cumhuriyet Mahallesi’nin yolunu kar ücretiyle yaptıklarını belirten Maçoğlu, “”Geçtiğimiz aylarda Demiroluk virajı, ihaleye çıksaydı 1 milyon 400 civarında bir maliyeti vardı. Ama halkımızla birlikte öz imkanlarımızı kullandık ve 450 bin maliyetle o işi bitirdik. Oradan artan parayı da şu anda buraya kullanıyoruz. Burada arta kalan bütçeyi de başka bir yere kullanacağız” dedi.

“BELEDİYELER ARTIK ÜRETMELİDİR”
Maçoğlu şöyle konuştu:
Belediyeler artık üretmelidir, belediye kendi öz gücünü kullanmalı. Bu şekilde bir başkasını zengin etme çabasına girmemelidir. Belediyelerin kıt kanat bütçesi var. Üç beşin hesabını yapıyoruz ki hizmete daha çok yoğunlaşalım. Aslında yapmak istediğimiz buydu diğer yolu da ihaleyle yapmış olsaydık bütçemiz bu yola yetmeyecektik.”
‘İHALE YAPMAYINCA MALİYET YÜZDE 60 DÜŞTÜ’
Belediyenin ihale yöntemiyle artık iş yapmayacağını anlatan Maçoğlu şöyle devam etti:
“1500 metrekare alanın özellikle maliyeti 1 milyon civarındayken şu anda 400 bin liraya çok rahat bir şekilde yapabiliyoruz ve bu durum bizi çok rahatlatıyor. Bizim gibi belediyeler için 1 milyon çok ciddi bir para. Aracımızın yetmediği projelerin dışında bundan sonra tüm işleri ihale değil de kendi imkanlarımızla yapacağız. Parkımızı, bahçemizi, yolumuzu ve sokağımızı kendimiz yapacağız. Bu şekilde belediyenin giderini kısıp daha fazla hizmet etmek amacımız. Eğitim, atölye ve kadın üzerine çalışmalarda ihale yapmadan elde ettiğimiz karı kullanacağız. Halkın parasının ne şekilde kullanıldığını da herkes şeffaf bir şekilde görecektir.”

Sındırgı Belediye Başkanı Sak: "İlçede yıkılan binalar var"19 izlenme
Zihniyete bak ! Hem yardım kolisini almış hem de partizanlık yapıyor !442 izlenme
Milyonlarca çalışan ve emekliye şok: AKP'nin gizli enflasyon ve zam planı41 izlenme
AKP'nin 'taşerona kadro' yalanında yeni perde: Kadro yerine iktisadi teşekkül işçiliği!227 izlenme
Komşuları da Kılıçdaroğlu'na sırtını döndü: "Diyelim ki o kongrede şaibe var. Çoğu Sayın Kılıçdaroğlu zamanında seçilen delegeler iki kez daha Özgür Özel’in genel başkanlığını onayladı"24 izlenme
İnsan kılıklı yaratık! Eşini döverek öldürdü…540 izlenme
Antalya’da 5 yıldızlı otelde klima protestosu: Yatağını yemekhaneye taşıdı!44 izlenme
Brunson'ın 6 ay daha yatması gerekiyormuş!144 izlenme
AKP’nin memuru ‘işini biliyor’: Zimmete para geçirme tavan yaptı!
“RTÜK’ün zehir hafiye başkanı…” İsmail Saymaz ve RTÜK başkanı sosyal medyada birbirine girdi!
Emekliye kötü haber! Türkiye’nin emeklilik karnesi zayıf
Ayhan Bora Kaplan örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik ses kayıtlarını paylaştı