Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük deprem 10 ilde etkili oldu. Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere büyük yıkıma neden olan depremde son açıklanan rakamlara göre 20 bin 665 kişi hayatını kaybetti.
JAPON YÜKSEK MÜHENDİSİN AYLAR ÖNCEKİ UYARISI ORTAYA ÇIKTI
Deprem öncesi Prof. Dr. Naci Görür gibi bilim insanları Doğu Anadolu Bölgesi’nde büyük bir depremin beklendiği konusunda uyarılar yapmıştı. Depremden aylar önce Japon yüksek mühendisin uyarı yaptığı ortaya çıktı.
Japon Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki Marmara’da beklenen depreme rağmen Doğu Anadolu’da beklenen tehlikeye dikkat çekmişti. Moriwaki, 28 Aralık 2022’de yaptığı açıklamada deprem için hazır olmanın ve eğitimli olmanın önemli olduğunun altını çizdi. Japon yüksek mimar, Marmara’da 32 senedir bir depremin beklendiğini ancak Doğu Anadolu ve Ege’nin alarm verdiğini söyledi. Moriwaki, “Allah size uyarı veriyor gibi görüyorum” dedi.
Yeniçağ
S&P Global Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
Ersa Mühendislik konkordato istedi
AKP’linin binası denetlenmemiş
Diş fırçalamada ‘nano robot’ devrimi başladı!
Sayıştay'dan İBB'ye dini ve milli bayramlarda 'ücretsiz ulaşım' engeli
Çeşme'de sigara izmaritinden başlayan yangının çıkış anı görüntülendi!
Vatandaşlara kazık milletvekiline kayak! Millet geçim derdindeyken vekillere ‘İndirimli kış tatili paketi’
25 partiyi hedef gösteren Destici, paylaşımına sahip çıktı
İletişim Başkanlığı'ndan skandal '18 Mart Çanakkale Zaferi' videosu! Atatürk yok, köprü reklamı var!
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Yeniden Aday Olacak mısın?" sorusu
Fazla para için evini Araplara kiraya verenlere sokak röportajında milliyetçilik dersi veren sözler!
Suç duyurusunda bulunan yurttaşa işkence! Erdoğan hakaret etmekte serbest...
Meteoroloji, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne arsa hibe etmiş!
Köy enstitüsü mezunu Fikri öğretmenden ibretlik tavsiyeler