Home
27 Şubat 2024 ( 35 izlenme )
Reklamlar

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi öldü, tsunami uyarısı yapıldı

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi öldü, tsunami uyarısı yapıldı

Japonya'nın batı kıyısı 7,6 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), kıyı kentleri Ishikawa, Niigata ve Toyama için şiddetli bir tsunami uyarısı yayınladı. İlk uyarıda tsunami dalgalarının 5 metreye kadar yüksekliğe ulaşabileceği belirtildi. Ancak daha sonra bu uyarının notu düşürüldü.

Depremde bazı evlerin yıkıldığı, bazı kişilerin ise enkaz altında kaldığı biliniyor. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, basın açıklamasında enkaz altında en az altı kişinin bulunduğunu söyledi.

Japon devlet televizyonu NTV de Şika kasabasında bir kişinin öldüğünü duyurdu.

Yerel saatle 16.00'da meydana gelen depremin ardından büyüklükleri 3 ile 6.1 arasında değişen 60'a yakın artçı sarsıntı yaşandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tokat'ta 16 yaşındaki kızına 8 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi tutuklandı Vergi uzmanı tek tek anlattı: 6 ayda 5 trilyon lira vergi ödedik: Yarısı KDV ve ÖTV! Gazeteci Murat Ağırel paylaştı: "Günlerce reklamı yapılan 608 milyon euro'luk Çukurova Havalimanı'nın çatısı su akıtıyor" Akbelen Ormanı'ndaki köylüler ve çevreciler içme suyunu elden ele taşıdılar: “Biz buradayız, terk etmiyoruz. Limak, ormandan gidene kadar"