MHP lideri Devlet Bahçeli ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine “güçlü bir parti yapısıyla gitmeyi” hedefliyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre; Bu nedenle Bahçeli’nin 18 Mart’ta düzenlenecek olağan kurultayında, partisinin merkez yönetim kurulunda “köklü”, başkanlık divanında ise “kısmi değişiklikler yapacağı” konuşulurken Erdoğan’ın da partisindeki değişimi öncelikle merkez karar yönetim kurulu ve merkez yönetim kurulunda yapacağı ifade ediliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak’ın ise “parti yönetiminde görev alabileceği” dillendiriliyor. Erdoğan’ın kabinede köklü bir değişiklik yapacağına dikkat çekiliyor.
Partilerin yaklaşan kurultay süreçleri olduğuna dikkat çekilirken Erdoğan’ın kabine değişikliğinde önce, kurultayda, parti yönetiminde “köklü bir değişiklik yapmak istediği” ifade ediliyor. Kulislerde, eski başbakan Binali Yıldırım’ın “kabinede yer alabileceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı olacağı” konuşuluyor.
KABİNEDE DEĞİŞİKLİK
Kabinede değişmesi beklenen isimlerden birinin de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olduğu kulislerde tartışılıyor.
Erdoğan’ın, “uzaktan eğitimin istenilen şekilde başarılı olamaması” gibi nedenlerle “Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir değişikliğe gideceği” belirtiliyor. Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da “bakanlıktan azlinin isteneceği” iddia ediliyor.
Ancak Koca’nın “salgın dönemindeki çalışmaları nedeniyle Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görevlendirilebileceği de ileri sürülüyor. Öte yandan yeni kabinede “Meclis içinden isimlerin ağırlıklı olarak yer alacağına” dikkat çekiliyor. Buna gerekçe olarak “milletvekilleri ile bakanlıklar arasındaki iletişimin güçlendirilmek” olduğu gösteriliyor.
Gıda güvenliğimiz Sudan’a emanetmiş!184 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Bucha’daki kabus görüntüler yeni Srebrenitsa Katliamı oldu!72 izlenme
Akın akın geliyorlar! İdlib’den göç edenlerin sayısı 300 bini geçti!125 izlenme
Whatsapp grubundan boykot talimatı verildi iddiasına Elçin Sangu'dan yanıt geldi34 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz belgeleriyle açıkladı: "İBB'nin AKP'de olduğu dönemde hiçbir teftiş yapılmadı"29 izlenme
Akit'çi provokatör kendisini bu sözlerle savundu!546 izlenme
İktidar yandaşa verdikçe veriyor: Hem vergi vermiyorlar hem teşvik alıyorlar!47 izlenme
Uzmanlar ve siyasiler kurdaki düşüşü değerlendirdi "Bu örtülü faiz artışıdır"58 izlenme
Irak mahkemesi, IŞİD'e katıldıkları gerekçesiyle 16 Türk vatandaşı kadına idam cezası verdi!
Sosyal medyada 'Erdoğan sayesinde' akımı başladı
Cem Küçük, akaryakıta gelen zamlar sonrası canlı yayında iktidara bayrak açtı! 'Maalesef benzine yine zam geldi. İnsanları canından bezdirdiniz'
Bu nasıl adalet? Savcılıktan Çiftlik Bank için inanılmaz karar!