17 Mart’ta CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gürlek’e ait olduğu öne sürülen 400 milyon lirayı aşan tapu kayıtlarını kamuoyuna duyurdu. Özel’in belgeleri açıklamasıyla birlikte Türk siyasetinde yeni bir tartışma başladı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, aynı gün iddiaları reddederek yalanladı. Gürlek üzerine kayıtlı sadece 4 taşınmazın olduğuna dair belge paylaştı.
18 Mart’ta Saraçhane’de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde Özel, Gürlek’e ait olduğu öne sürülen 9 milyonluk bir konutun ödeme senedini paylaşarak iddiaları somutlaştırdı. Ancak Gürlek, bu yeni iddialara ilişkin hâlâ bir açıklama yapmadı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de, Gürlek'in yayımlanan taksit ödemeleri belgelerinin ardından Gürlek’e yönelttiği soruda, 'Yoksa bu suskunluk belgelerin kabulü mü?' ifadelerini kullandı.
"Neredeyse 24 saat geçti, Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten belgeye ve taşınmazlarına dair tek bir açıklama dahi gelmedi.
Resmi yetkisi olmayan ancak bakanlıkta odası olan Furkan Torlak, çok sayıda gazeteciyi ve fenomeni tek tek arayıp baskı yapmasına rağmen, kimse kılını kıpırdatıp bir destek tweeti bile atamıyor.
24 saattir bu belgeleri reddedecek tek bir argüman bile üretemediler.
Tekrarlayayım; bu senetler nasıl ödendi, vergiler ödendi mi, taşınmaz hareketlerinin kaynağı ne? Tüm taşınmazlar hareketleri açıklanacak mı?
Yoksa bu suskunluk belgelerin kabulü mü?"
Özel’in açıklamalarının ardından iktidara yakın medya organları, peş peşe 'Akın Gürlek’e destek' haberleri yayınlamaya başladı. Ancak bu destek haberlerinde bakanlar yer almadı. Kabinedeki sessizlik, kamuoyunun dikkatinden kaçmadı. Örneğin 21 Mart 2026 17:01 tarihinde iktidar medyasından Sabah Gazetesi'nde, "Özgür Özel’in iftiralarına karşı Bakan Gürlek’e destek yağdı: AK Parti ve Cumhur İttifakı tek ses oldu" başlıklı bir haber yer aldı.
Haberde Gürlek'e destek olan kişiler arasında şu isimler de yer aldı:
Özel’in belgeleri açıklamasından bu yana kabineden Gürlek’e destek veren herhangi bir mesaj veya açıklama gelmedi. Diğer bakanların sessizliği, hem kamuoyunda hem de muhalefet cephesinde tepkiye neden oldu. Günlerdir devam eden sessizlik, özellikle kabine içi dayanışmanın ne ölçüde sürdüğüne dair soru işaretleri doğurdu
Yargıtay'dan, Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin ölümüne sebep olup 46 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2604 yıl hapis cezası alan IŞİD'li 6 sanık hakkında tahliye kararı!40 izlenme
AKP adayı Vali’den tartışılacak sözler! "Bu kale yıkılırsa ümmet yıkılır"176 izlenme
Ensar’a ve TÜGVA’ya bir kıyak daha!46 izlenme
Tanju Özcan’dan AKP’li vekile sert yanıt: "Aşağılıksınız"38 izlenme
Skandal iddia: AKP'li meclis üyesinin eşi, kadın personeli darp etti!51 izlenme
THK'nın orman yangını söndürme uçaklarına pahalı diyen Bakanlık, paraları bakın nereye harcamış!67 izlenme
Afyonkarahisar Valiliğine atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu64 izlenme
Köprü bakım ve onarım trafiği cebimize nasıl yansıyor?99 izlenme