Kadın tacizlerinin ve cinayetlerinin artması ile birlikte kadınlar, yanlarına biber gazı ve elektro el feneri alarak kendilerini güvende hissetmek istiyor. Bu nedenle kadınlar tarafından ürünlerin internet satışlarına karşı talep arttı. Kadınlara bir darbe de eticaret sitelerinden geldi. Son iki gün içerisinde birçok internet sitesinde biber gazı ve elektro el feneri stokları tükenmesi ile birlikte satıcılar, ürünlere fahiş zamlar yaptı.
Bir eticaret sitesinde sabah saatlerinde 299 TL olan ikili biber gazı 399 TL'ye ardından 489 TL’ye yükselterek fırsatçılık yaptı. Bir diğer sitede ise 469 TL’den satılan biber gazı 550 TL’ye yükseltildi.
İçerisinde kapsaisin bulunduran biber gazı, ciddi yanma etkisi yaratıyor. Bu sebeple kadınlar, taciz gibi durumlarda kendilerini güvende hissetmek için yanlarında bulundurmayı tercih ediyor. Biber gazı, Türkiye'de kişisel savunma amacıyla yasaldır ve 18 yaş üstü bireyler tarafından savunma amaçlı kullanılabilmektedir. Ancak, bu gazın taşınması ve kullanılması sırasında uyulması gereken bazı yasal düzenlemeler de bulunuyor. Türk Ceza Kanunu'na göre, yetkisiz veya saldırgan şekilde biber gazı kullanan kişiye, hapis cezası gibi cezai işlemler uygulanabilir.
Tele1
Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı!89 izlenme
Halil Falyalı dosyasında neler var? Uyuşturucu , şantaj, bahis39 izlenme
Boykot etkisini gösterdi, market ve pazarlar boş kaldı15 izlenme
Tunç Soyer, hükümetin İzmir'de metro hattı için ayırdığı bütçeyi duyurdu: 3 bin TL189 izlenme
Müyesser Yıldız gözaltından yeni açıklama yaptı "Birileri 15 Temmuz'un perde arkasının sorgulanmasını engellemek istiyor... TBMM’ye ve Erdoğan’a çağrımdır"50 izlenme
Kayyum sonrası Özgür Özel açıkladı: "Görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi (Gürsel Tekin) partiden ihraç ettik"27 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 14.941 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.850.930'a, can kaybı da 29.356’ya yükseldi!83 izlenme
Hendek'teki patlamaya ilişkin tutuklanan patronun ifadesi ortaya çıktı: Suçu işçiye atmış!57 izlenme