14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala AKP, erimeye devam ediyor. Gezici Araştırma Geliştirme Şirketi'nin yaptığı son ankete göre AKP'nin kadın seçmenle olan bağı da kopmak üzere. Geçmişte AKP'ye oy verenlerin yüzde 64'ü kadınken, şu an bu oran yüzde 48'lere düştü. Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, kadınların AKP'den kopmasının gerekçesi olarak, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, kadına yönelik şiddetin önlenmemesi gibi algıların ön plana çıktığını belirtiyor.

Murat Gezici
Gezici Araştırma'nın kadın eğilimini ölçtüğü son araştırması, 1–2 Nisan 2023 tarihlerinde Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Van dahil 24 ilde, 2 bin 864 kişi ile yüz yüze yapıldı. Murat Gezici, araştırmayı şöyle yorumladı: ”AKP'nin kadınlarla zayıf bağı neredeyse kopma noktasına geldi diyebiliriz. Kadınlar için pozitif ayrımcılık başta olmak üzere önemli adımlar atıldı. Fakat bir süre sonra geriye gidiş başladı. Kadınlar için elzem olan İstanbul Sözleşmesi'ni çıkaran da bu hükümet, bu sözleşmeyi fesheden de bu hükümet. Kadınları koruyan temel yasalar tartışmaya açıldı. Toplumda, bilhassa kadınlar arasında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için iktidarın fazla bir çaba göstermediği algısı var.”
Daha çok ev işçisi kadınların AKP'den koptuğunu belirten Gezici, “Çünkü kendilerini güvende hissetmiyorlar, geleceklerinden kaygı duyuyorlar. Ekonomik sıkıntıları en ağır hisseden kadınlar ve gençler oldu” dedi.
Sözcü
Gazprom Almanya 10 milyar euroluk devlet kredisi alabilir52 izlenme
Cezaevi nüfusunda yeni rekor12 izlenme
Lokantacılar isyanda! "Dayanacak gücümüz kalmadı"34 izlenme
Böylesi krizde bile görülmedi: Kredilerde fahiş faiz dönemi10 izlenme
O bina hakkında çarpıcı iddia! BİM kolonları mı kesti?182 izlenme
Askerlerin tedavi edildiği hastaneye ‘elektrik’ bulunamadı!228 izlenme
Selçuk Bayraktar’ın şirketi Baykar, devlete günlüğü 1,2 milyon TL'ye İHA kiraladı44 izlenme
CHP'li Başarır açıkladı: "Jetgiller ailesine her hafta yeni bir bakan eklenmeye devam ediyor. Tarım Bakanımız, orman yangınları için alınan uçakla meğer nerelere gitmiş"46 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk 'Dindar Cumhrbaşkanı istemek İslam'a ve Kur'an'a aykırıdır !'
Hakkari'de koronavirüs hastası bir kişi, doğum günü partisinde yakalandı!
Aziz İhsan Aktaş, benzinliğin yönetim kurulundan çıkarılmış
AKP'li İl Başkanı törenle karşılanmıştı: Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş görevden alındı