Doğum oranlarındaki düşüşe karşı iktidar "1549 Yaş Kadın İzlemi Programı"nı devreye aldı. Bakanlık bu programla doğurganlık çağındaki kadınların yılda iki defa sağlık kontrollerinden geçirilmesi hedefliyor.
Bu program kapsamında riskli sağlık durumlarının erkenden tespit edilmesi, gebelik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve planlı gebeliğin teşvik edilmesi planlanıyor. 2025 yılı verilerine göre, bu kapsamda toplam 24 milyonu aşkın sağlık izlemi gerçekleştirildi.

Bakanlık, doğum süreçlerini daha güvenli hale getirmek amacıyla "Anne Dostu Hastane" uygulamasını genişletiyor. 2025 yılı itibarıyla sayısı 198’e ulaşan bu hastanelerde, doğumun konforlu şartlarda yapılması ve tıbbi zorunluluk dışındaki sezaryen oranlarının düşürülmesi amaçlanıyor. Özellikle anne ölümlerinin yaklaşık %70’inin lohusalık (doğum sonrası 40 günlük süreç) döneminde yaşanması nedeniyle, doğum sonrası bakım hizmetlerine ağırlık verildiği ve bu hizmetlerden yararlanma oranının %100’e yaklaştığı bildirildi.

İklim ve ulaşım şartlarının çetin olduğu bölgelerde ise "Misafir Anne Uygulaması" devrede. Türkiye gazetesinden Esma Altın’ın haberine göre; ulaşımı zor köylerde yaşayan anne adayları, doğum sancıları başlamadan önce sağlık merkezlerine taşınarak misafir ediliyor.
Geçtiğimiz yıl 7 binden fazla anne adayının bu hizmetten faydalanarak güvenli ortamlarda doğum yapması sağlandı.
Kızılcık Şerbeti dizisinde Polat çiftine gönderme: "İdris bana bunu al, İdris bana şunu al diyorum takipçiler bayılıyor"45 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın kardeşinin inanılmaz yükselişi!130 izlenme
Ali Erbaş Allah'a havale etmedi30 izlenme
AKP'li belediyenin gerici vakfa hibe ettiği inşaat durduruldu195 izlenme
Kızılay konteyner fabrikasına kebapçıyı müdür yapmış!51 izlenme
Türk Bayrağı’na biber gazı dünya basınında32 izlenme
Sedat Peker adına Ramazan kolisi hazırlayanlar karakola götürüldü! Aralarında Peker’in evine düzenlenen saldırıda yaralanan isim de var63 izlenme
Yenidoğan Çetesi mağduru anne böyle feryat etti: "Bebeğim çok acı çekti. Bebeğimi alabilmek için onlarla 17 gün boyunca mücadele ettim"73 izlenme
Hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına TED sahip çıktı: "Burs desteği sağlanacak"
Halil Konakçı artık gerçek niyetini saklamıyor: Şerait istemeyenleri kâfir ilan etti
Adliyede film gibi soygunda yeni detaylar! 13 Kasım’ı özellikle beklemiş
İstanbul'da yabancı uyruklu şahıs genç kızlara 'Neden çıplak geziyorsunuz' diyerek saldırı girişiminde bulundu!