AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başlarda ‘PKK yuvası’ olduğunu ileri sürerek şiddetle karşı çıktığı ‘İsveç’in NATO’ya üyeliği’ konusunda karar değiştirip, bunun Meclis’e getirilmesini sağladı. Milletvekillerine bunun Meclis’ten onaylanması talimatı veren Erdoğan’ı partisinden 3 vekil ‘takmadı.’
Kuzey Atlantik Antlaşması’na İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis’ten 286 ‘Kabul’, 55 ‘Ret’ ve 4 ‘Çekimser’ oyla geçti.
Teklife, DEM Parti, TİP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve HÜDAPAR ‘Ret’ oyu verirken; CHP, AKP, MHP ve DEVA Partisi çoğunlukla ‘Kabul’ oyu verdi.
3 VEKİL BİLDİĞİNİ OKUDU
TBMM'nin tutanaklarına bakıldığındaysa partileri ‘Kabul’ oyu vermesine rağmen kendisi ‘Ret’ ya da ‘Çekimser’ oy kullanan milletvekillerinin olduğu görüldü.
AKP İstanbul Milletvekili İsmail Erdem ile AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Erdoğan’ın talimatına ve partilerinin tutumuna rağmen teklife ‘Ret’ oyu verdi. AKP Mardin Milletvekili Muhammed Adak ise ‘Çekimser’ kaldı.
CHP’de de benzer durum yaşandı. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, ‘Kabul’ oyu veren partisinin tutumunun aksine ‘Ret’, CHP Samsun Milletvekili Murat Çam ise ‘Çekimser’ oy kullandı.
ERDOĞAN MECLİS’E GÖNDERMİŞTİ
23 Ekim'de de Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin teklifi Meclis'e göndermişti. Bu konuda açıklama yapan Erdoğan, " İsveç'in katılım protokollerini onaylayacak merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Şu an işleyen bir süreç vardır. Meclisimiz atılan adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir" demişti.
Protokol Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ancak süreç tam anlamıyla tamamlanmış değil. Protokolün yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanması gerekiyor.
BirGün
Saray’a yakın kalem ağızdaki baklayı çıkardı! Dikkat çeken 'Erdoğan' mesajı35 izlenme
İstihdam edilen din görevlisi sayısı öğretmen artışını geçti!63 izlenme
Haydarpaşa Garı davasında yürütmeyi durdurma reddedildi, iptal kararı bekleniyor!116 izlenme
Euro ile emekli maaşı alan gurbetçinin "Erdoğan’dan memnun musun?" sorusuna cevabı: "Memnunum. Hem de nasıl. Ne kadar pahalı yapsa da ona vereceğim"42 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun A takımında çatlak! İki milletvekili reddetti15 izlenme
Bedava olsa İstanbul’a 2.90 liraya ulaşıyor28 izlenme
Sedat Peker'den operasyon başlattığını iddia eden Süleyman Soylu'ya olay çıkış! "Niye yayınlamıyorsun!"77 izlenme
Şam'da darbe ve silahlı çatışma iddiası konuşuluyordu: İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Şam'da bir restoranda halkın arasında yemek yerken görüntülendi23 izlenme
Rekor üstüne rekor! Dolar 9.18'i aştı!
Zam yağmuru sonrası yurttaşlar için alışveriş lüks hale geldi! 'Yağ alamıyorum ne abur cuburu! Abur cubur diye sakız alıyorum. Abur cuburumuz sakız yani!'
7 yıldır ruhsat vermiyorlar! LÖSEV’li ailelerden bakanlığa ‘ruhsat’ çağrısı
AKP'li eski vekilden Cumhur İttifakı'na: "Başarısız Gara operasyonunun sorumlusu olacak mı?"