Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 15 Nisan'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Saldırıda 1 öğretmen ile 9 öğrencinin yaşamını yitirmesi, 15 öğrencinin ise yaralanmasıyla ilgili hazırlanan iddianame Kahramanmaraş 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İddianamede, saldırıda kullanılan silahların sahibi olduğu belirtilen ve tutuklu bulunan baba Uğur Mersinli hakkında ağır suçlamalar yöneltildi. Mersinli'nin, "olası kastla öldürme" suçundan 10 kez müebbet hapisle, "olası kastla yaralama" suçundan ise 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Saldırganın tutuklu annesi Peyman Pınar Mersinli hakkında ise "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
Saldırıda öğretmen Ayla Kara ile öğrenciler Adnan Göktürk Yeşil, Almina Ağaoğlu, Bayram Nabi Şişik, Belinay Nur Poyraz, Furkan Sancak Balal, Kerem Erdem Güngör, Yusuf Tarık Gül, Zeynep Kılıç ve Şuranur Sevgi Kazancı hayatını kaybetmişti.
Davanın ilerleyen günlerde görülmeye başlanması beklenirken, tutuklu sanıklar Uğur Mersinli ve Peyman Pınar Mersinli önümüzdeki duruşmalarda hakim karşısına çıkacak.
Sözcü
'Put Adam' kitabına soruşturma!77 izlenme
Türk-İş Başkanı yeni bir açıklama ile bir skandala daha imza attı225 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’ndan sandıklarla ilgili açıklama46 izlenme
Türk Lirası'na bir darbe de Rusya'dan!781 izlenme
AKP'li belediye SGK borcuna karşılık cami ve Kur'an kursu devretmiş33 izlenme
Ayhan Bora Kaplan’ın 10 bin euroluk Rolex saat aldığı emniyet müdür yardımcısına dava41 izlenme
Haşim Kılıç’ın oğlu ByLock’çu çıktı! Kılıç’ın oğluna yakalama kararı304 izlenme
Gıda ürünlerine büyük zam! Mercimek yüzde 48, kuru fasulye yüzde 35!83 izlenme
Vatandaş maaşını zamlı almadan etiket fiyatları değişti
İmamoğlu 'dün öğrendim' diyerek açıkladı: "Aralarında kimi yol arkadaşım, kimi tanıdığım, kimi tanımadığım bir sürü insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koymuşlar"
YSK’dan İstanbul için yeni ara karar
Helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Erbaş'ın 15 Temmuz'daki tepkisi "Türk askeri vatandaşına kurşun sıkmaz"