Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan düzenleme ile kira gelirlerindeki senelik 47 bin TL olarak belirlenen vergi istisna tutarının kaldırılacağı belirtilmiş ve düzenlemenin tüm konutları kapsayacağı öne sürülmüştü. Düzenleme kapsamında aylık 7800 TL'nin altında ve aylık 94 bin TL'nin üstünde kira geliri olanların vergi istisnaları kaldırılırken, bu kişilerin daha fazla vergi ödemesinin önü açıldı.
Ev sahiplerinin tepki gösterdiği uygulamanın detayları Meclis'e sunulurken, Ekonomim'de yer alan habere göre söz konusu uygulama yalnızca çok yüksek ve çok düşük kiralara uygulanacak.
EVİNİ ÇOK UCUZA KİRA VEREN EK VERGİ ÖDEYECEK
Düzenleme ile birlikte kiraya verdiği dairenin aylık getirisi 7 bin 800 TL'nin altında kalan ev sahipleri, söz konusu taşınmaz için vergi istisnasından yararlanamayacak. Aynı uygulama aylık kirası 94 bin lira üzerinde kalan daireler için de yürürlükte olacak.
İki kira tutarının altında kalan dairelerde ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek.
Sözcü
''TÜGVA'nın terliklerini, Ensar Vakfı'nın çilingirini belediye ödemiş''87 izlenme
'Dezenformasyon yasasından' ilk gazeteci tutuklandı32 izlenme
Memleketin geldiği üzücü nokta... Havaalanında tarikat şovu !856 izlenme
Erdoğan övgüyle söz ettiği "Rönenans" firması hangi ihaleleri almıştı?91 izlenme
Konserde kadını yumruklayan AKP Gençlik Kolları Başkanı serbest!17 izlenme
Türkiye'yi ayağa kaldıran olay sonrası yeniden gündem oldu: “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” fetvası vermişti!45 izlenme
Eski AKP'li Belediye Başkanı'nın kaçak yapıda oturduğu ortaya çıktı: "SİT alanı olduğu için ruhsat alamıyoruz"8 izlenme
Aykut Erdoğdu 'Tayyip Bey'in ne mal varlığı varsa Türkiye Cumhuriyeti için artık bir milli güvenlik sorunudur !'428 izlenme