Kahramanmaraş’ta İsa Aras Mersinli’nin, babasına ait 5 silah ve 7 şarjörle eğitim gördüğü Ayser Çalık Ortaokulu’nda düzenlediği silahlı saldırı sonrası okullarda eğitim-öğretime 2 gün ara verildi. Eğitimin pazartesi günü başlayacağı kentte Ayser Çalık Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu'nda eğitim-öğretime devam etmesine karar verildi. 6'ncı sınıftaki kızı Tuğçe’nin kayıt işlemleri için okula gelen Serkan Çakmak, kızının saldırıdan yara almadan kurtulduğu için şükrettiklerini söyledi.
Yaşananları anlatan ve olayın hâlâ şokunda olduklarını söyleyen Serkan Çakmak, saldırının çocuklar ve veliler üzerinde derin izler bıraktığını ve öğrencilerin Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’na aktarılmasının yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. Kızının kaydını yaptıran Çakmak, okulun ikili öğretim şeklinde olacağını ve Ayser Çalık’tan gelen öğrencilerin öğle grubu olarak eğitime devam edeceğini belirtti.
Çakmak, sınıfta erkek öğrencilerin sıraları siper olarak kullanması ve kapının bir öğretmen tarafından kapatılmasıyla felaketin daha fazla büyümesinin önüne geçildiğini söyledi. Kızının ve arkadaşlarının da silahlı saldırının ardından psikolojik olarak çok etkilendiklerini söyleyen Çakmak, şunları söyledi:
- "Sınıfın erkekleri sıraları devirip siper yapmış ve kız öğrenci arkadaşlarını sıraların arkasına yerleştirmişler. Bir hocamız dersi boş olduğu için öğretmenler odasından sınıfa koşmuş ve kapıyı kapatmış saldırgan giremesin diye. Polisler geldikten sonra sınıftan çıkarıldılar. Kızım anlatıyor çok aşırı korkmuşlar. Çok bağırmışlar.
- Baba ellerimle kulaklarımı kapattım silah seslerini duymamak için diyor. Anne baba diye bağırmış sürekli. Anne baba olarak bizler de çok korktuk. Haberi alır almaz zaten hemen okula koştuk. Görevden alınan bir gurup idareci ve öğretmen arkadaşların durumdan bilgisi varmış. O çocuğu bir hocamız da sürekli kontrol ediyor ve çocuğun çantasını araştırıyormuş."

Velilerin çocuklarını okula göndermesi gerektiğini söyleyen Çakmak, şunları ifade etti:
- "Çocukları okula göndermeyin algısına katılmıyorum. Korku ortamına fırsat vermek istemiyorum. Onların istediği fırsatı onlara vermek istemiyorum. Çocuğum da çok etkilendi ama illaki okula gelecek. Veliler de bu konuda duyarlı olsun.
- Çok kötü bir olay ama eninde sonunda okula gönderecekler. Üstesinden hep birlikte gelebiliriz. Okulun değiştirilmesi çok doğru bir karar. Öğrencilerin aynı okulda eğitime devam etmesi hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler açısından hiç iyi olmazdı.
- Çocuklar o okula her girdiğinde o psikolojiyi yine yaşayacaklardı. Taşıması yapılan yeni okulumuzda tüm hazırlıklar tamamlanmış. Çocuğumuzun kaydını yaptırdık. Sınıflar güzel, okul daha güzel. Diğer okul öğrencileri sabah gelecek Aysel Çalık’tan gelen öğrenciler ise öğle gurubunda eğitime devam edecekler."
Halk TV
AKP’ye yakın Osmanlı Ocakları Hamza Dağ’ı istifaya çağırdı!
Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye net mesaj... Yeni anket açıkladı
Nereden nereye! İstanbul'da iPhone 11 için Türk bulunamadı!
Bir eski vekil daha AKP’den istifa etti
Kızıl Goncalar dizisinde kız öğrencilerin okutulmamasına gönderme! "Kapalı kızlar okulda okuyamaz, sadece açık kızlar okulda okuyabilir"
Yemen'in başkenti Sana'da yüz binlerce kişi ABD ve İngiltere'nin saldırılarını protesto etti
Microsoft'tan Türkiye hakkında bomba iddia! "Gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler izleniyor"
Depremzedelerden tepki: AFAD evleri yapmak için milyonlarca lira istemiş
'Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez' diyen çiftçi Abdullah Ceylan yeniden konuştu: "Bu kadar mahsul ektik. Soğan, patates tarlada kaldı. Devletin buna el atması lazım"
Sendika başkanını da AKP'li yaptılar! "E-Devlet'e girince gördüm"
CHP bir kez daha Can Atalay için harekete geçiyor
Vanlı vatandaşlardan asgari ücret çağrısı: "22-23 bin lira bu zamanda kimse yani mutfağını bile giderini çıkaramaz. Kirada olanlar nasıl geçinecek?"
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları
Akçadağ, Çayırhan’ı bedavaya ele geçirdi: Çayırhan Termil Santrali'nim özelleştirilmesine tepki dinmiyor