Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline ‘’Hayat Pahalılığı’’ dolayısıyla her ay 45 bin lira tazminat verilmesine yönelik eleştiriler artınca AKP’nin bu maddeyi torba yasa teklifinden çıkarması gündeme geldi.
52’inci madde olarak teklife eklenen madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek.
MHP ise tüm kamu görevlilerine ek tazminat verilmesini istedi. Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ‘’ Ek tazminat tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Bu konuda bir düzenleme yapılması kamu ücret dengesi bakımından da gerekli’’ dedi.
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda torba kanun teklifine AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yeni bir madde eklenmiş ve BDDK’nın 400 uzman personeline ayda 45 bin lira ‘’Hayat Pahalılığı’’ tazminatı verilmesi öngörülmüştü. Tazminat için ‘’İstanbul’da yaşam koşulları daha zor’’ gerekçesi ileri sürülmüştü.
Tazminattan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp uzman yardımcısı unvanlı 400 meslek personel yararlanacak.
Arşiv ve dava takip memuru, grafiker, hizmetli, istatistikçi, kütüphaneci, sekreter, şoför, tercüman ve tekniker olan 193 personel ise yararlanamayacak. Sayıştay’ın 2023 Eylül ayı raporuna göre kurumda toplam 867 kadro var ve bunun 593’ü dolu bulunuyor.
Sözcü
Kredi kartı yapılandırmasında ayrıntı: 50 bin liralık borca 2 bin 222 lira taksit43 izlenme
Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor37 izlenme
Albayrak’ın yıllık 360 milyona kiraladığı arazi 21 milyon TL’ye Torunlar’a satıldı79 izlenme
'Depremzedeyim' deyip acil yardım isteyen dolandırıcı ATV'de temizlik görevlisi çıktı!48 izlenme
Hüsnü Mahalli'den İdlib yorumu ‘İdlib’de kilit mesele yabancı cihatçılar’182 izlenme
AKP'li Ali İhsan Yavuz: 'Erdoğan'ın yaptıkları sebebiyle sevap hanemize bir şeyler yazılıyor'63 izlenme
Narin cinayetinde cezaevi görüşmeleri iddianameye girdi! Enes Güran'ın 'diş fırçası' sorusu dikkat çekti52 izlenme
AKP'de "insanlar nefes alamıyor" itirazı139 izlenme
Hataylı depremzedelerin 'rezerv alan' endişesi büyüyor
Fabrikalar enerji kısıtlaması nedeniyle bu gece şalter indirmeye başlıyor
Komşu kavgasında insanlık dışı görüntü! İple arabaya bağlayıp metrelerce sürükledi
İmamoğlu'nun 2024'te Burcu Köksal hakkındaki açıklaması yeniden gündem oldu: "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak!"