Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline ‘’Hayat Pahalılığı’’ dolayısıyla her ay 45 bin lira tazminat verilmesine yönelik eleştiriler artınca AKP’nin bu maddeyi torba yasa teklifinden çıkarması gündeme geldi.
52’inci madde olarak teklife eklenen madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek.
MHP ise tüm kamu görevlilerine ek tazminat verilmesini istedi. Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ‘’ Ek tazminat tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Bu konuda bir düzenleme yapılması kamu ücret dengesi bakımından da gerekli’’ dedi.
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda torba kanun teklifine AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yeni bir madde eklenmiş ve BDDK’nın 400 uzman personeline ayda 45 bin lira ‘’Hayat Pahalılığı’’ tazminatı verilmesi öngörülmüştü. Tazminat için ‘’İstanbul’da yaşam koşulları daha zor’’ gerekçesi ileri sürülmüştü.
Tazminattan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp uzman yardımcısı unvanlı 400 meslek personel yararlanacak.
Arşiv ve dava takip memuru, grafiker, hizmetli, istatistikçi, kütüphaneci, sekreter, şoför, tercüman ve tekniker olan 193 personel ise yararlanamayacak. Sayıştay’ın 2023 Eylül ayı raporuna göre kurumda toplam 867 kadro var ve bunun 593’ü dolu bulunuyor.
Sözcü
Soruşturmaya gizlilik kararı çıkmıştı: Gazeteci Serdar Akinan'a yöneltilen suçlamalar belli oldu112 izlenme
Gözaltındaki emekli amirallerin avukatına şok tehdit!112 izlenme
Ücretlerde 8 ayda 1,2 trilyon liralık kayıp33 izlenme
Emeklilerden maaş zammı tepkisi: "Emekliyi öldürecekler. Emekli artık yeni bir hükümet arayışına girmek zorunda"22 izlenme
Gerici Mesut Demir'den Atatürk dönemine skandal sözler! 'O günden bugüne şeref de gitti, izzet de gitti'75 izlenme
5 soru 5 cevap | Aşılama sürecinde bizi neler bekliyor?78 izlenme
AKP'liler içeriden sızdırdı: Emeklilerin bayram ikramiyesi belli oldu58 izlenme
Özgür Özel geri adım atmadı: "Yaşatanı bin pişman ederim"29 izlenme