600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinin çözülememesi nedeniyle bazı sendikalar grev kararı almaya başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü için görüşmeler devam ederken pek çok sendika grev kararını iş yerlerine astı.
Madenİş Yönetim Kurulu, Kamuya bağlı isyerlerinde çalışan üyeleri için, grev sürecine ilişkin bir duyuru yaptı.
Madenİş'ten yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkİş arasında anlaşma sağlanamaması halinde 'Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü için 1 Ağustos 2025 tarihinde' ve 'TKİ Genel Müdürlüğü için ise 8 Ağustos 2025 tarihinde grev uygulaması başlayacağı belirtildi.
Yarın demiryolları, pazartesi günü kara yolları, salı günü ise DSİ ve enerji alanında çalışan işçileri temsil eden sendikaların grev kararını asması bekleniyor.
Son olarak kamu işvereni geçen hafta ilk 6 ay için yüzde 24, sonraki 6'şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif etmişti.
Nefes
NATO Zirvesi öncesi dikkat çeken istihbarat: Rus ordusunun 5’te 1’i yok oldu64 izlenme
Hükümetin zam politikasını 'Olacak O Kadar' daha önce böyle ti'ye almıştı !554 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat uyuşturucu kullandı mı? Adli Tıp Kurumu’na saç örneği verdiler23 izlenme
Yüzümüz gülmüyor sinirde ikinci sıradayız42 izlenme
Cumhur İttifakı düşüşte, CHP yüzde 30'ları aşacak213 izlenme
Merkez Bankası'nın brüt rezervinde büyük kayıp: Yaklaşık 4 milyar dolar buhar oldu!28 izlenme
Narin’i kim öldürdü? “Köylüler amca Salim Güran’ı koruyor, katil olarak Nevzat’ı işaret ediyor”51 izlenme
Babadan oğula kanlı pusu! Önce kaza yaptılar, sonra silahla taradılar17 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen birlikler, Rus askerleri infaz etti iddiası!
Emekliler kirayı ödeyebilmek için 'gençlik yıllarına' dönüyor!
Batman'da 7 aile birbirine girdi! Silahların konuştuğu kavgada 5'i ağır onlarca yaralı var
Çocuklarda kışla birlikte RSV vakaları arttı