600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinin çözülememesi nedeniyle bazı sendikalar grev kararı almaya başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü için görüşmeler devam ederken pek çok sendika grev kararını iş yerlerine astı.
Madenİş Yönetim Kurulu, Kamuya bağlı isyerlerinde çalışan üyeleri için, grev sürecine ilişkin bir duyuru yaptı.
Madenİş'ten yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkİş arasında anlaşma sağlanamaması halinde 'Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü için 1 Ağustos 2025 tarihinde' ve 'TKİ Genel Müdürlüğü için ise 8 Ağustos 2025 tarihinde grev uygulaması başlayacağı belirtildi.
Yarın demiryolları, pazartesi günü kara yolları, salı günü ise DSİ ve enerji alanında çalışan işçileri temsil eden sendikaların grev kararını asması bekleniyor.
Son olarak kamu işvereni geçen hafta ilk 6 ay için yüzde 24, sonraki 6'şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif etmişti.
Nefes
MHP’den CHP’ye geçen Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin borcu rekor kırdı! Başkan Yakup Odabaşı: "Maaş ödeyemeyecek duruma gelmiş ama hâlâ personel almaya devam etmiş"45 izlenme
Muhittin Böcek'in şoförleri tutuklandı! Savcının sevk gerekçesi ortaya çıktı24 izlenme
Üzüm üreticisi maliyet kıskacında: “150 liranın altında fiyat bağcılığı bitirir. Çiftçilik bitti. Bizden sonraki nesil bu bağcılığı, çiftçiliği yapamaz”17 izlenme
Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi sosyal medyanın gündeminde! "Nerden baksan tutarsızlık!"89 izlenme
Nisan anketleri AKP'ye yaramadı! 7 anketin tamamında şok sonuç!33 izlenme
AKP’nin kalesi Kayseri’de, Haniye namazına katılan bakana cami çıkışı İsrail protestosu41 izlenme
CHP ‘128 milyar dolar’ için TBMM’de genel görüşme isteyecek!70 izlenme
Çok konuşulacak iddia: AKP kongresinde Erdoğan'a rakip mi çıkıyor?163 izlenme