Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in üç etap halinde askıya çıkarılan uygulama imar planları ile kanal güzergahındaki arazilerin imar durumu değiştirildi. Yapılan değişiklikler kanal güzergahında arazi sahibi olan tanınmış siyasilerin ve Katarlıların arazilerinde büyük rant yaratıldı. Rantı artan araziler içinde Arnavutköy'de çok dikkat çeken bir parsel daha bulunuyor.
KONUTTİCARET ALANI İLAN EDİLDİ
970 bin 300 metrekarelik bu parsel daha önce Sazlıbosna Köyü'nün ortak malı olan mera olarak kullandığı araziydi. Arazi bir süre önce Maliye Hazinesi'ne sonra TOKİ'ye devredildi ve Kanal İstanbul planlarında da imara açılıp konutticaret alanı ilan edildi. Kanal İstanbul projesi için iptal edilen Sazlıdere Barajı'nın yanı başındaki arazi, Kanal İstanbul'a neredeyse ‘sıfır’ konumda.

CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman (FOTO: SÖZCÜ)
TOKİ’DEN SONRA KİMİN ELİNE GEÇECEK?
Arazinin durumunu ortaya çıkaran CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Köylünün ortak arazisini elinden almak için devlet resmen hülle yapıyor. Önce Maliye adına tescil edip sonra TOKİ'ye devrediyor. TOKİ'den sonra kimin eline geçecek takip edeceğiz. Kanal bahane, rant şahane” dedi.

Arazinin konumuna dikkat çeken Ataman sözlerini şöyle sürdürdü: Kanal İstanbul ile Sazlıdere doğal olarak İstanbul Boğazı gibi görünecek ve şerefiyesi en yüksek yer olacak. Aslında tarım ve hayvancılık TOKİ eliyle yok ediliyor. Beton ve imar rantı her şeyin önüne geçiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kanalistanbulasifirmerayiimaraactilar5939844/
Bakan Koca açıkladı: 29.796 yeni vaka tespit edilirken, 224 kişi hayatını kaybetti, 29.837 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme
Saraçhane’nin listesi mahkemelik oldu: Espressolab dava açtı22 izlenme
2 kez mülakatta elenen savcı adayı, tutanaklara ulaştı: "Rezilliğin bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum"46 izlenme
Emeklilere bayram öncesi ödenecek olan ikramiyelerle ilgili CHP'den flaş teklif! "Emekli ikramiyesi 1.260 lira olsun!"66 izlenme
İşte İmamoğlu'nun tarihi diploma savunmasının tam metni! "Okuyun okutun" deyip paylaştı13 izlenme
Burundan Nefes Almanın Faydaları40 izlenme
Kadın izleyici Nihat Hatipoğlu ile alay etti, Hatipoğlu bozuldu ama belli etmedi !8923 izlenme
CHP'li Akın'dan iktidara sert deprem eleştirisi "AKP 58 deprem önergesini reddetti"99 izlenme
CHP’li vekil esnaf gezisinde duyduklarına şok oldu! Küçücük çocuğun beynini böyle yıkamışlar: “Kılıçdaroğlu kazanırsa burayı patlatacakmış”
Asansör cinayetinde hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yapan öğrencilere polis saldırdı
Elektrikteki fahiş zam liderleri de çarptı!
2,5 milyona yakın yeni icra ve iflas dosyası açıldı!