Sözcü'de yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geçtiğimiz Mart ayında HalkalıIspartakule arasındaki Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'nın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temini ve yapımı işi için kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri için yeterli tecrübeye sahip adayları teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet etti.
Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler, şartnamede belirtilen kriterlere göre sıralanarak teklif vermeye davet edilecekti. Davet edilecek isteklilerin katılımıyla “belli istekliler arasında” ihale gerçekleştirilecekti. Ön yeterlilik değerlendirmesi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde 19 Nisan 2022 tarihinde yapılacaktı.
REKABET İMKANININ ARTTIRILMASI İÇİN İPTAL EDİLDİ
Bir süredir “değerlendirme” aşamasında gözüken ihalenin 19 Temmuz itibariyle iptal edildiği duyuruldu. İhaleye düzenleyen kurum iptal nedenini, “İhaledeki teknik ve idari şartnamenin yeniden düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması” olarak açıkladı.
7 MİLYON TL ŞARTI
İhale konusu iş kapsamında HalkalıIspartakule arası Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattının altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulumu işleri ile ilgili tüm kontrollük, danışmanlık hizmetleri işleri yaptırılacak. İşin süresi başlama tarihinden itibaren 50 ay olarak belirlenmişti.
Ön yeterlik değerlendirmesine katılabilme şartları arasında; 7 milyon TL'den az olmamak üzere bankalarda kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı gösteren banka referans mektubu yer alıyordu. Yapımla ilgili danışmanlık hizmet işlerinde son 15 yıl içinde 32 milyon TL tutarından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge de isteniyordu.
İNŞAAT İHALESİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ
Bakanlık, danışmanlık hizmeti alacağı demiryolu hattının inşaatı için 2021 yılının haziran ayında pazarlık usulü ile “ivedi” ihale düzenlemişti. İhaleyi 3 milyar 111 milyon 362 bin TL'lik teklifin sahibi GülermakYapı ve YapıTaşyapı iş ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihale Danıştay 13. Daire tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilmişti. İhalede gerekli açıklık ve rekabetin sağlanmadığı, “ivedilik” şartını taşımadığı belirtilmişti.
AKP'li yetkili "Seçmenden oy isterken kaygı duyuyoruz!"170 izlenme
Davutoğlu'na 'açıkla' çağrısı: 7 Haziran-1 Kasım arası ne oldu?227 izlenme
İnternet üzerinden canlı yayınlanan derste, öğretim üyesinden Cumhuriyet ve andımız için skandal sözler!66 izlenme
Fasulyenin kilosu 160 lira oldu!32 izlenme
Alevilerden destek arayışı suç sayıldı10 izlenme
Sedat Peker gündeme taşımıştı: Golf sahası yapacaklar!39 izlenme
60 milyon TL’ye 'Okçuluk Tesisi' yapan AKP’li belediye 25 arsa satıyor!39 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Yendik, yine yeneceğiz!113 izlenme
Sosyal medyada açık açık adam vuracak birini arıyorlar! Her şeyi parayla yaptırıyorlar
FETÖ'den tahliye olan Nazlı Ilıcak'ı hatırlayalım '1 Kasım'da Osmanlı saltanatı yıkılmıştı, Türkiye Cumhuriyeti saltanatı da yıkılacak !'
Sağlık Bakanı açıkladı: 52.676 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.798.333'e, can kaybı 33.702’ye yükseldi!
CHP’den Beykoz Belediyesi’ne baskın iddiasına yanıt