İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul için astığı afişlerden dolayı “kamu zararına yol açtığı” iddiasıyla inceleme başlatılırken, İmamoğlu'ndan önceki AKP'li Başkan Mevlüt Uysal döneminde İBB'nin yaptığı ve Sayıştay raporlarında da yansıyan milyonluk harcamalara hiçbir işlem yapılmadı.
Yoksullara harcama imkanı sağlayan İstanbulkart için sözleşme imzalanan marketler, İBB'ye pay vermedi ve kart sahiplerine indirim de yapmadı. 2 yılda İBB'nin 314 milyon lirası bu marketlere gitti. Mevlut Uysal dönemindeki miktar 167 milyon lira oldu. Buna rağmen, Uysal'a yönelik bir işlem yapılmadı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanarak ödüllendirildi.
İBB'YE ÖDEME YAPILMADI
Sayıştay'ın 2017 ve 2018 İBB raporlarında, yoksul İstanbullular'a 100 ile 200 lira arasında aylık harcama yapma imkanı veren İstanbulkart üzerinden yapılan harcamalar gözler önüne serildi. 2017'de 9 süpermarket ile anlaşıldı. Ancak sözleşmeye rağmen marketler İBB'ye pay vermedi ve İstanbulkart sahiplerine indirim de yapmadı.
Sayıştay'ın uyarısına rağmen uygulama 2018'de de devam etti. Sayıştay'ın 2018 Raporu'nda şu tespit yapıldı: “İdarenin bütçesinden sosyal yardım projesi kapsamında çıkan 167 milyon 457 bin 414 TL'lik tutar sadece 06.03.201830.06.2018 dönemi için 9 zincir markette; 01.07.201830.06.2019 dönemi için ise 10 zincir marketteki alışverişlerde kullanıldığından ve zincir marketlerin idareye herhangi bir bedel ödemeksizin ve sosyal yardım İstanbulkart kullanılarak alışveriş yapanlara bir indirim uygulamaksızın satışlarını gerçekleştirdiğinden, ayrıcalıklı hale getirilerek gelir elde ettikleri tespit edilmiştir.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibbdekimilyonliralikharcamayaballikoltuk6135681/
Cemal Enginyurt hakkında dava! ‘Hesap vereceksiniz’ diyerek duyurdu23 izlenme
Faturalardaki gerçek Merkez Bankası raporunda: Enerji enflasyonu patladı, AKP iktidarı izledi!74 izlenme
Zeydan Karalar: Suya ilk etapta yüzde 20 indirim59 izlenme
Depremde yıkılmayan ünlü binayı yıkacaklar: Rezerv alan planında binaya yer verilmedi31 izlenme
Sanatçı Genco Erkal Muharrem İnce'ye yüklendi: "Başı dönmüş"38 izlenme
Erdoğan'a şu soru soruldu: "Esad'la görüşme olacak mı?" cevabı geldi. "Siyasette kırgınlık olmaz"29 izlenme
Yurttan kovulan 17 yaşındaki öğrenci intihar etti34 izlenme
Vaka ve ölüm sayılarında büyük artış!37 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özlü kırılma noktasını açıkladı: Bayram ve tatil hareketliliği
Bakan Koca kritik tabloyu paylaştı: 23.948 yeni vaka tespit edildi, 26.175 kişi sağlığına kavuşurken, 201 kişi hayatını kaybetti!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.534 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 1.673 kişi sağlığına kavuştu!
Halaçoğlu’ndan Atatürk’ü hedef alan Osmanoğlu’na tokat gibi yanıt!