Uzmanların uyarılarına ve muhalefet ile çevrecilerin tepkilerine rağmen Kanal İstanbul süreci devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Ocak'ta Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onaylamıştı.
Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine göre, Bakanlık, İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını kadastro cetvelini askıya çıkardı. İtirazlar 17 Şubat’a kadar yapılabilecek. Bu cetvelle arsa tapuları ve parsellerin son hali belirleniyor.

ENGEL KALMADI
Güzergahtaki arazilerden biri de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziydi. Yenişehir’in planlarının belirlenmesiyle Albayrak’ın arazisi de ‘tarla’ alanından konut + ticaret alanına alınmıştı. Araziler değerlenmişti. Konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapılar inşa edilebilecek hale gelen arazi, imar uygulamasının onaylanmasıyla da kesin olarak imara açılmış oldu. Edinilen bilgilere göre 13 bin 899,50 metrekarelik arazide imar uygulamasıyla yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapıldı. Yani arazide kamunun ortak kullanımına ait olacak alanların yaratılabilmesi için kesintiye gidildi. 7 bin 644 metrekareye indirilen arazi 4 kat izinli ticaret+konut alanı olarak belirlendi. Uzmanlardan edinilen bilgiye göre arazinin önünde ruhsat alabilmesi için bir engel kalmadı.
'Sedat Peker iade edilecek' iddialarının ardından BAE’den sürpriz hamle!89 izlenme
AKP'li Numan Kurtulmuş'un Erdoğan'ı kızdıracak Kanal İstanbul sözleri ortaya çıktı! 'Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir hayaldir'49 izlenme
TTB Bilim Kurulu'ndan Ayşe Barım hakkında rapor: "Hastalıkların her biri ani ölüm ve sakatlık riski taşıyor"13 izlenme
Cezaevindeki İmamoğlu Erdoğan'a büyük fark attı18 izlenme
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: "Hırsızlık Türkiye'nin bir numaralı suçu"83 izlenme
Milyonların beklediği haber: İşte asgari ücrette öne çıkan rakam!43 izlenme
AKP İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe'nin ortak olduğu şirketin 'ihale' bilançosu ortaya çıktı!83 izlenme
İşte yeni ekonomik modelin 4 aylık faturası!51 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.986 yeni vaka tespit edilirken, 35 kişi hayatını kaybetti, 8.825 kişi sağlığına kavuştu!
Sokakta yürüyen gençler şort giydikleri için sözlü tacize uğradılar! "Allah sizin vücudunuza sedef hastalığı, cilt hastalığı versin. Senin pis etini görmek zorunda mıyım?"
Atatürk'e 'firavun' diyen gerici yazara bakan ziyareti!
CHP’de 81 il başkanı Cumhurbaşkanı adayını oyladı