Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde yaşayan 79 yaşındaki kanser hastası, biriken elektrik faturalarını ödeyemediği için yaşanan kesintilerden dolayı zor günler geçiriyor. Gırtlak kanseri olan 79 yaşındaki Abdurrahman Bindirici, üzülmesin diye çocukları kanser olduğunu söylemiyor. Evde tedavi gören ve diğer hastalıkları için hastane hastane dolaşan Bindirici, biriken borçlarından dolayı elektriği kesildi. Bir hafta elektriksiz kalan Bindirici, yakınlarının Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) yetkilileri ile görüşerek durumunu anlatmasının ardından elektriği şartlı olarak açıldı. DEDAŞ, bir hafta içinde elektrik borcunu ödememesi durumunda elektriğinin kesileceğini söylüyor. 5 bin liraya yakın borcu olan Bindirici ise “Hiçbir gelirim yok, nasıl ödeyeyim diyor” diyor.
KANSER HASTASI OLDUĞUNU BİLMİYOR
Selahattin Mahallesi’nde oturan Bindirici, bir kaç yıl önce eşini kaybetti. Tek başına yaşayan Bindirici’ye evli olan kızı yardımcı oluyor. Kızı, üzülmesin diye babasına gırtlak kanseri olduğunu söylememiş. Ancak Abdurrahman Bindirici, hastalığının ağır olduğunu hissettiğini belirterek “Başka hastalıklarım var biliyorum ama bana söylemiyorlar” diyor. Sputnik’e konuşan Bindirici, bel ve boyun fıtığı, görme kaybı, sedef gibi hastalıklarını olduğunu ve evde tedavi gördüğünü söylüyor.
"BİR HAFTA SÜRE VERDİLER AMA ÖDEYEMEM"
5 bin liralık elektrik borcunu ödeyemediği için icra takibi başlatıldığını ifade eden Bindirici, “Bir gelirim de yok, geçimimi sağlayamıyorum. Bu borcu nasıl öderim? Bir hafta elektriksiz kaldım. Çocuklar gidip konuşunca elektriği bıraktılar. Ama bir hafta içinde borcu ödeyemezsem yine kapatacaklarını söylediler. Bir hafta sonra tekrar gidip konuştular ama bu kez bir hafta içinde borcu ödeyemezsek keseceklerini söylediler. Belki bugün belki yarın ne zaman keserler bilmiyorum” şeklinde konuştu.
AKP'nin il yönetim kurulu üyesinin şirketine kamudan milyonlarca liralık ihaleler!95 izlenme
Hastane kuyruğuna çözüm bulundu: Zam19 izlenme
Atatürk'ten Fransa'ya Suriye dersi!246 izlenme
Pazar yanıyor: Esnaf da vatandaş da isyanda!17 izlenme
Mehmet Şimşek'i üzecek haberi Mahfi Eğilmez verdi55 izlenme
Cemal Enginyurt CHP’ye operasyonlara ateş püskürdü: "İktidar bu şekilde koltuğunu koruyamaz. İktidar, bu şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar da veremez"12 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında kamu davası açılması talep edildi!85 izlenme
Elektriğe yüzde 25 indirim mi geliyor? AKP’li isim açıkladı36 izlenme
‘Bu maaşlara sadece kâğıttan uçak yapılır’ diyen işçiler, kâğıttan uçak yapıp uçurdu
Müjdat Gezen’den masadan kalkan Akşener’e mektup! “Üslubu hiç yakışık olmadı”
SGK rekor açık verdi
İmar alanı planlama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı