1996 yılındaki krizde Kardak harekatını yöneten emekli Koramiral Aydan Erol 86 yaşında hayatını kaybetti.
44 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet eden Erol’un cenaze töreni dün Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nın yanındaki Selimiye Camii’nde yapıldı. 28 Şubat kumpasıyla 420 gün hapis yatan ve rütbesi sökülen Kardak kahramanı Erol’a, askeri tören yapılmadı.
Cenaze namazının ardından Aydan Erol’un silah arkadaşları tek sıra haline girerek, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı ve alkışlarla toprağa verildiği Karacaahmet Mezarlığı’na uğurladı.
YAPILMASI GEREKİRDİ
Cem Gürdeniz, “2008 sonrası yaratılan kumpas davalarında pek çok yargılandı. Tabii ki bir tören yapılması gerekirdi. Ancak amiralimiz de hepimiz de devletin kurallarına saygılıyız. Bazen tören şekli kalabilir. Ama şunu unutmamak gerekir; bugün resmi bir tören yapılmıyor ancak Bahriye camiasının ona gösterdiği ilgi her türlü törenin üstündedir” dedi.

SEÇKİN BİR KOMUTANDI
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk de şunları söyledi:
“Deniz Kuvvetlerinin çok seçkin bir komutanıydı. Yıllarca bu vatana hizmet etti ama biliyorsunuz ki Türkiye’de yapılanları inkar etmek mümkün değil. Bir anda kumpas operasyonlarına kurban gitti. Bu sadece FETÖ’ye yıkılacak şey değil. Bunun içinde iktidar ve yargısı da var.”

SİLAH ARKADAŞLARINDAN VEFA
Cenaze törenine emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, emekli Tuğamiral Türker Ertürk, emekli Oramiral Uğur Yiğit, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Ögütçü ve diğer silah arkadaşları katıldı.
Sözcü
Karaman’da skandal! 15 yaşındaki çocuk hastane tuvaletinde doğum yaptı34 izlenme
Elon Musk Yusuf Dikeç’in teklifini kabul etti39 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun ittifak çağrısına 4 partiden yanıt geldi34 izlenme
Eski Savcı Cengiz Çallı tutuklandı! Rezan Epözdemir ilk kez hakim karşısına çıktı19 izlenme
Teröristten çarpıcı itiraflar: PKK'lılara havalimanında özel hizmet iddiası32 izlenme
Abdurrahman Dilipak Suriyelileri ekonominin sigortası ilan etti: "Suriyeliler giderse çalışacak adam bulamayız"39 izlenme
Ukrayna saflarında savaşan Amerikalı askerleri taşıyan askeri araç mayına basınca, askerler sürünerek kaçtı59 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz tek tek anlattı: "AKP’nin devasa elektrik zammı 21 milyon vatandaşı çarpacak!"28 izlenme
İmamoğlu'ndan Milli Eğitim Bakanı'na kreş resti: "Senin yazın vız gelir tırıs gider. Hadi gel de kapat. Cesaretin varsa bekliyorum"
Uluslararası şirket Türkiye’den resmen çekildi! Bin 800 çalışanı vardı
Cemal Enginyurt, asgari ücreti duyunca Erdoğan'a patladı! "Etin kilosu 700 lira, ev kirası 20 bin lira olmuş ve sen çıkmışsın dalga geçiyorsun ya"
CHP’li Arık "Kayseri’deki günlük vaka sayısı, Türkiye’deki vaka sayısı kadar!"