Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov cinayeti hakkında verilen iddianamede AKP'li 3 bakanın isminin geçmesi dikkat çekti.
Sanıklardan 2'sinin eski iki bakanın koruma polisleri olduğu, bir diğer sanığın ise AKP'li bir bakan tarafından ‘Bakan Danışmanı' olarak atandığı öne sürüldü.
Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Hayreddin Aydınbaş'ın yüksek lisans eğitimi için Rusya'ya gittiği ancak eğitimini yarıda bırakıp yurda dönerek 2010 yılında AKP Ankara İl Başkanlığı'nda basın müşaviri olarak göreve başladığı belirtildi.
Daha sonra Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na uzman olarak geçen Aydınbaş, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı'nın talep yazısı üzerine bakan danışmanlığına atandı. Etkin pişmanlıktan yararlanan 'Selim' kod adlı Aydınbaş ifadesinde İstanbul'da FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) olduğunu açıkladı.
12 KİŞİYİ TEŞHİS ETTİ
Aydınbaş, FETÖ üyesi 12 kişiyi de fotoğraflarından teşhis etti.
İddianamedeki sanıklardan polis memuru Sefa Kurnaz'ın AKP'nin eski bakanın yakın koruması olduğu belirlendi.
Kurnaz, suikastçı Mert Altıntaş ile okul arkadaşı olduğunu, FETÖ ile ilişkisinin bulunmadığını savundu.
Sanıklardan polis memuru Doğukan Söylemez'in ise bir diğer AKP'li bakanın 3 yıl süreyle yakın korumalığını yaptığı belirlendi. Suikastçı Altıntaş'ın FETÖ üyesi ve okul arkadaşı olduğunu söyledi. İddianamede, Söylemez'in emniyette mahrem yapı içinde yer aldığı kaydedildi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/karlovsuikastiiddianamesindeakpli3bakaninadigeciyor214457h.htm
Okulda imam nikâhı kıymışlardı, cinsel istismara adı karışan okul müdürlerinin ifadeleri ortaya çıktı: "Kandırıldık!"49 izlenme
İçişleri Bakanlığı, İBB Teftiş Kurulu’nun incelediği dosyaya el koydu! Milyonluk seçim sandviçleri soruşturması yarım kaldı!53 izlenme
AKP el verdi, Köfteci Yusuf köşeyi döndü24 izlenme
Cengiz'i zengin, vatandaşı perişan etti22 izlenme
Amerika’ya firar eden Vali Sonel’in oğlu Türkay Sonel’in yakın arkadaşı Umut Altaş, sonunda konuştu: "Oğlu öldürdü, Vali gömdürdü"24 izlenme
AKP’li vekilin yeğeni cinsel saldırıdan hâkim karşısına çıktı83 izlenme
Anıttepe Yüzme Havuzu 35 milyon TL'den ihale edilmesine karşın maliyeti 266 milyon TL'yi aştı40 izlenme
Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte Temmuz ödeme takvimi17 izlenme
Cumhurbaşkanı'na hakarette son durum! 'Gözümde çip var, yüz tanımayla herkesi görüyorum' diyen kişiyi tutukladılar
AKP’li başkanlar Ankara’da enkaz bırakmış! İhya edilen dernekler usulsüz atamalar…
Abdurrahman Dilipak: "Zalimlerden olduk diyemiyoruz, içimizdeki beyinsizlerin..."
Hak ihlali var, tahliye yok: Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay’da