Türkiye’de corona virüsü vakalarının en az görüldüğü kentler arasında yer alan Kars’ta 30 olan vaka sayısı, tedbirlere uyulmayınca iki hafta içinde 146 artarak 176’ya çıktı.
2 bin 145 kişiye test uygulanan kentte bugüne kadar 7 hasta hayatını kaybetti. Hastalardan 56’sı evlerinde, 53’ü ise karantina yurdunda takip ediliyor.
BOĞA KESİP, YEMEK VERİNCE…
Kent merkezinde iki hafta önce düzenlenen bir nişan etkinliği ile corona virüsü tedavisi sonrası taburcu edilen bir vatandaşın boğa keserek yakınlarına yemek vermesinin, vaka sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.
Kars’ın virüs vakalarında en çok artış gösteren 9 il arasına girmesini yorumlayan vatandaşlar, herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade ederek, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarında riayet edilmesini istedi.
DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Vaka sayısının arttığı kentte tedbirler de sıklaştırıldı. Polis ekipleri gün boyu kentin dört bir yanında devriye atarak anonslarla konunun ciddiyetinin anlaşılması yönünde çalışma yapıyor.
Belediyenin hoparlörlerinden de sıkça anonslar yapılarak tüm vatandaşlar duyarlılığa davet ediliyor. Polis ekipleri, ayrıca vatandaşları maskeleri yerlere atmamaları konusunda da uyarıyor. (DHA)
Diploma skandalının ardından şimdi de sahte ehliyet iddiası24 izlenme
Abdüllatif Şener'in oğlu Erdoğan'a hakaretten tutuklandı43 izlenme
AKP kendi yaptırdığı ankette eridi!214 izlenme
AKP'li belediye başkanından akıl almaz sözler 'Sizi biz Müslüman yaptık !'379 izlenme
Erdoğan'ın eski doktorundan Bülent Arınç'lı analiz: "AKP gidici"60 izlenme
İBB davasında 2. celsenin 10. günü: Tahliye talepleri dinlendi18 izlenme
İBB ye ait cenaze aracında uyuşturucu bulunması üzerine Ekrem İmamoğlu olayla ilgili araştırma başlattı.67 izlenme
Piknikçi teyzelere polisten garip sorular: "Örgüt size silahlı eğitim verdi mi?"17 izlenme
Dünya liderlerinin Türkçe selamına karşılık veren Türk askerinin Arap liderinin Arapça selamına tepkisi yeniden gündem oldu
Norm fazlası öğretmenlerin atamaları durduruldu
'Narin'in kimliği çuvaldan çıktı' iddiası yalanlandı: Ağabeyi kimliği ne yaptı?
Öğrencinin kampüsü oligarklara ev oluyor