Kayseri doğumlu olan Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla genç yaşta büyük bir kariyer inşa etmişti. Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere birçok seçkin restoranda çalışarak adını duyurmayı başardı.
Uyanık’ın en büyük başarısı ise dry age balık konseptiyle adını dünyaya duyurması oldu. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yaptığı Amavi Alaçatı, bu yıl Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer aldı.
Genç yaşına rağmen uluslararası alanda dikkat çeken başarılara imza atan Eslem Uyanık, sektörde büyük bir umut ışığı olarak görülüyordu. Uzman yayınlar, Uyanık’ın çalışmalarını uluslararası başarıların en önemli örneklerinden biri olarak nitelendiriyordu.
Hayatını kaybeden Uyanık’ın cenazesinin, bugün öğle namazına müteakip Kayseri’de toprağa verileceği bildirildi.
Sözcü
Muharrem İnce’den koltuk açıklaması1575 izlenme
"Asgari ücrete ara zam yok" denilmişti: Milletvekilleri ve bakanlara yapılacak zam belli oldu!30 izlenme
İşsizlik açıklandı, 1 yılda 2,5 milyon iş kayboldu!44 izlenme
Kılıçdaroğlu ile 'telefonda selamlaşan' gerici Akit'in haber müdürü Özel'i hedef aldı8 izlenme
AKP’de Yeneroğlu sancısı! En az 10 vekilin daha istifası konuşuluyor236 izlenme
Bişkek’teki Türk okulunda çocuklara tecavüz iddiası… Resmi açıklama geldi!163 izlenme
Yanlış okumadınız! Kaymakamlıktan bilgileri aldılar, Suriyeliler Türklere yardım dağıttı!131 izlenme
Şehit cenazesinde skandal görüntü! Protokoldeki isimler aralarında gülüştü!8 izlenme
Şeker fiyatları beş yılın en üst seviyesinde
Üretici 2008 krizini hatırlatarak uyardı: "Ette ve sütte geri dönülmez yola giriyoruz"
Bir havuzu, 1 çeşme 1 saatte doldurursa, 2 çeşme kaç saatte doldurur ?
Tanju Özcan sığınmacıların tabelasını söktü: 'Ben görevde olduğum sürece, bizden habersiz Bolu’da hiç kimse bu tür tabelalar asamaz, asamayacak'