78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal otelin sahibi Halit Ergün'ün damadı ve otelin de Genel Müdürü olan Emir Aras'ın kimseyi uyarmadan eşi ve çocuğuyla kaçtığı görüntüleri infial yaratırken bugünkü duruşmada şaşırtan bir çıkışta bulundu. Kartalkaya faciasında mahkeme ara kararını verdi. İtfaiye personeli İrfan Acar'ın tutuklanmasına, aşçı Faysal Yaver adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Dava 22 Eylül'e ertelendi.
Grand Kartal Otel yangını davasında Kültür ve Turizm Bakanı, Etstur sahibi Mehmet Nuri Ersoy hakkında suç duyurusunda bulunulması, Ersoy'un Turizm ve Kültür Bakanı olarak tanık sıfatıyla dinlenmesi talepleri reddedildi.
Tutuksuz sanıklardan itfaiye eri İrfan Acar'ın adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi Tutuklu sanıklardan mutfak çalışanı Faysal Yaver'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi Geri kalan tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hakkında ev hapsi adli kontrol tedbir kararı bulunan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi Sonraki duruşma 22 Eylül’de görülecek.
Bolu'da 78 kişinin can verdiği otelin çıkış anından sadece 15 dakika sonra otel genel müdürü Emir Aras'ın ailesiyle beraber odadan kaçtığı görüntüler ortaya çıktı. Yangın sırasında Emir Aras'ın otelde kalan diğer odalara haber vermeden kaçtığı anlar kameraya yansıdı.
Dava dosyasına da eklenen kamera kayıtlarında, 21 Ocak Ocak 2025 saat 03.17'de Grand Kartal otelin dördüncü katındaki elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangın kısa sürede tüm oteli sarıyor. Otel sahibinin damadı olan Emir Aras o sırada otelin yedinci katında bulunuyor. Güvenlik kameralarına göre yangını telefonla haber alan Aras, yangından 15 dakika sonra 03.32'de odasından çıkıyor. Telefonuna bakıp koridorda koşmaya başlıyor. Bu görüntüler dava dosyasına da girdi.
Aras, "Yaşanan bu acıdan dolayı çok üzgünüm. Keşkelerim çok fazla, pişmanlıklarım çok fazla. Kendimi savunacak bir şey bulmuyorum. Tahliyemi istemiyorum. Kusurlarım olduğunu düşünüyorum. Savunacak bir yanımı bulamıyorum ama bunları bilerek yapmadım" dedi.
Sözcü
AKP'nin Sudan fiyakosu ortaya çıktı: 276 milyon lira çöpe gitti19 izlenme
CHP'li Başarır pazara gitti, emekli çaresizliğini gözyaşlarıyla anlattı: "Açız bizi kurtarın"9 izlenme
"And olsun ki, o koltukta oturup Atatürk’e lanet okumanın bedelini ödeyeceksin"68 izlenme
CHP İstanbul İl Kongresi'nin yeri ve tarihi açıklandı8 izlenme
Özgür Özel: "Şimdi Tayyip Bey'in en korktuğu şarkıyı dinliyoruz"12 izlenme
İmamoğlu'na destek her yerde: Gaziantep Sankopark önü!112 izlenme
Müyesser Yıldız’ın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi61 izlenme
Mezarlıkta ‘dua’ sınavı: Sahte hocalar yakayı ele verdi!31 izlenme
Kampüste güpegündüz bir kadın katledilmişti: Rektör, istifa sloganlarını böyle dinledi
Sayıştay fazla harcırahları RTÜK'ten geri istedi
Atatürk'e hakaret etmişti, o müdür açığa alındı!
Memur ve memur emeklisinin sorusu yanıtını buldu: Enflasyon farkı hesaplara ne zaman yatacak?