Home
11 Aralık 2021 ( 72 izlenme )
Reklamlar

Katar'dan AKP'ye büyük ihanet! Kıbrıs açıklarında Rumlar adına petrol araması yapacaklar


Türkiye’nin daha önce tepki göstermesine rağmen Katar, Güney Kıbrıs ile adanın güneydoğusundaki 5. parselde enerji arama ve üretim paylaşımı için anlaşma imzaladı.

Katar resmi haber ajansında yer alan anlaşmaya göre, Katar Petrolleri 5. parselde yüzde 40 hisseye, ExxonMobil ise yüzde 60 hisseye sahip olacak.

Exxon MobilKatar Petrolleri konsorsiyumu, 5 Nisan 2017'de de Kıbrıs'ın güneybatısındaki 10 numaralı parselde doğalgaz arama ve sondaj hakkı için Kıbrıs'la anlaşma sağlamış ve ilgili anlaşma 15 Kasım'da uygulamaya girmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Kıbrıs adası açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına tepki göstermiş, ancak Exxon MobilKatar Petrolleri konsorsiyumunun 15 Kasım'da başladığı sondajla ilgili yapılan açıklamada, sadece Exxon Mobil'in adına yer verilmişti.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/katardanakpyebuyukihanetaramayabaslarlarsaiktidarneyapacak492283h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Bedelli askerlik yapmamı babam istedi' İki seçim arası Cennet Koy’u kiraladılar! CHP'li Karabat: "Emekliye seyyanen zam için para yok ama faiz söz konusu olunca trilyonlar var" AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nde toplam borç 3 milyar lira!