Anasayfa1
01 Temmuz 2020 ( 101 izlenme )
Reklamlar

'Katliam'a olay diyen vali hakkında suç duyurusu!


Sivas Katliamı'nda katledilen Gülsün Karababa'nın ağabeyi Hüseyin Karababa, katliamdan 'olay' diye bahseden Vali Salih Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.


Karababa tarafından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Sivas Valisi Salih Ayhan’ın Madımak Katliamı'nın 27. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamalarda katliamı “Sivas olayları” olarak değerlendirdiği belirtildi.

Evrensel'in haberine göre; suç duyurusunda, "O dönem Sivas Valiliğinin ev sahibi olduğu bu etkinlik katliamla sonuçlandı. Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör katliamlarından biri olan Sivas Katliamı'ndan 'Sivas olayları' diye bahsetmek ve bu katliamda katledilen insanların öldürüldüklerini bile söylemekten imtina ederek bu insanların 'vefat edenler' diye bahsetmek bu terör katliamının katliam olduğunu reddetmek anlamına gelir. Bir terör katliamına katliam demeden 'olaylar' demek o katliamı masumlaştırmaya ve meşrulaştırmaya çalışmaktır. Sivas Valisi Salih Ayhan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" ifadesi kullanıldı. 

https://halktv.com.tr/gundem/katliamaolaydiyenvalihakkindasucduyurusu428434h

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar hayat pahalılığından dert yandı: "Her şey çok pahalı. Hiçbir şey alamıyoruz. Bayram alışverişine çıktık ama bir şey alamadık" Türkiye’nin en tehlikeli fayını açıkladı! 'Hazırlanın' diyerek bölgeyi işaret etti: "Enerji birikimi 900 yılı aştı" 'Dosyayı elime geçirdim; siyasetçilerin, bürokratların aileleri de var!' diyen Sedat Peker takipçilerine sordu: 'Ne yapayım?' Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında kamu davası açılması talep edildi!