İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu dahil 15 CHP’li belediye başkanının tutukluluk hali sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı üzerinden seçim çağrısını keskinleştiren CHP lideri Özgür Özel, "Yüzde 29'la seni orada oturtmayacağım" dedi.
CHP'nin son dönem anketlerden birinci çıkmasına karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Birinci parti AKP'dir" dedi. Araştırmaların genel değerlendirmesini yapan AKSOY Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, Erdoğan'ın aksini söyledi.
Devletin gücünü arkasına alan Erdoğan’ın en güçlü döneminde olduğunu ancak Erdoğan’a halk desteğinin en düşük döneminde bulunduğunu belirten Ertan Aksoy, “Erdoğan, siyasi hayatının en güçlü döneminde en zayıf anındadır” dedi.
AKSOY Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda çarpıcı değerlendirmeler yaparken “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu ve CHP’ye karşı operasyonlarda nereye kadar gidebilir?” sorusuna yanıt verdi.

Ertan Aksoy’un değerlendirmeleri şöyle:
“Türkiye’nin gidişatını, ekonomik olarak da siyasal olarak da değerlendirdiğimde Erdoğan, siyasi hayatının en güçlü döneminde en zayıf anındadır. En güçlü döneminde çünkü Türkiye’de kurumsal kapasite diye bir şey neredeyse kalmadı. Başta yargı olmak üzere haliyle ağzından çıkan her şey bugün yasalardan bile daha güçlü maalesef ki. Dolayısıyla siyasi hayatının en güçlü döneminde."
"Ama siyasi hayatının en zayıf anında çünkü Erdoğan Türkiye siyasetine girdiği dönemden bu yana toplumsal karşılığı en düşük olduğu dönemde. Yapılan birçok saygın ölçümde, toplumun yüzde 70’inin hatta yüzde 70’iden biraz daha fazlasının, Erdoğan’a veya onun gösterdiği adaylara daha doğrusu AKP’ye en az bir kere oy verdiğini görüyorsunuz.
Ama bugün yapılan ciddi ölçümlerde yüzde 30 bandında hatta az da olsa yüzde 30’un bir sonuçla karşılaşıyoruz.

Dolayısıyla bir kere kazanıp sonra kaybettiği bir yüzde 40 var karşısında. Geri kalan yüzde 30’un ise kazanma ihtimali yok. Bir şekilde oy atma ihtimali yok denecek kadar düşük. Dolayısıyla siyasetçinin gücü seçmen desteğinden geldiği için ana gücünü oradan aldığı için bugün o gücün en zayıf olduğu dönemdeyiz. Tekrar edecek olursak Erdoğan siyasi hayatının en güçlü döneminde fakat en zayıf anındadır."
Anayasa Mahkemesi'nden tepki çeken karar27 izlenme
Bayrağımızın bu hali 'şehitlerimizi rencide ediyor!'179 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Trafik cezaları artırıldı20 izlenme
Muhtar: Sayaçları söküp Saray’a gideceğiz78 izlenme
Erdoğan'ın Mabel Matiz'i aradığı görüntüler yeniden gündem oldu16 izlenme
AKP'li belediye borcuna karşılık camiyi satılığa çıkardı15 izlenme
Atatürk büstüne saldıran şahsa ev hapsi!100 izlenme
Türkiye’deki yabancı öğrenci sayısı açıklandı27 izlenme
Atatürk düşmanı Mustafa Armağan'a AKP'liler bile isyan etti! 'Art niyetli... Şöhret budalası... Kıt akıllı...'
Eski AKP'li Meclis üyesi avukat, okul basıp öğrenciyi darp etti!
Ayçiçek yağının 2021 yılı fiyatı ile 2022 fiyatı arasındaki uçurum sizi uçuracak!
AKP iki ilde sıfır çekti