Mersin Mezitli'de 26 Temmuz Cumartesi günü Kaymakam T.G.'nin 20 yaşındaki oğlu ile yaşları 1213 yaşlarındaki beş çocuk arasında yaşanan sözlü tartışma yaşandı. Ertesi gün, 27 Temmuz’da tartışmaya karıştığı belirtilen beş çocuk aileleri tarafından Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne götürüldü. Çocuklar burada tartıştıkları kişinin Kaymakam’ın oğlu olduğunu öğrendi. İddialara göre kısa süre sonra Mezitli Kaymakamı ve oğlu karakola geldi ve polislerin gözü önünde çocuklara fiziki şiddet uyguladı.
Şiddet gören çocuklardan biri aldığı darbeler sonucu hastaneye sevk edildi. İlk muayenede kaburgalarında iki noktada kırık tespit edildi. Başka bir çocuk ise yüzüne atılan tokat nedeniyle hastaneye başvurdu. Sol yanağında şişlik ve kızarıklık oluşan çocuğa darp raporu verileceği bildirildi. Diğer iki çocuğun da sağlık kuruluşlarından darp raporu aldığı öğrenildi.

Olayın bir diğer tartışmalı yönü ise yaşı henüz 12’yi doldurmamış bir çocuğun gözaltında tutulması oldu. Ailesiyle birlikte karakola giden çocuk, 27 Temmuz öğle saatlerinden 28 Temmuz sabahına kadar Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de gözaltında kaldı.
28 Temmuz sabahı saat 09.00 civarında çocuklar adliyeye getirildi. İki çocuk için zorunlu müdafi görevlendirildi. Gözaltında tutulan çocuk da polis eşliğinde adliyeye getirildi. Ancak iddialara göre öğle saatlerine kadar hiçbir şekilde ifade alma aşamasına geçilmedi ve çocuklar vekilleriyle birlikte uzun süre adliyede bekletildi. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olaya müdahil oldu. Ailelerin şikayeti işleme koyulmazken avukatların karakolda bekleyişin sürdüğü ifade edildi.
Sarayın emrinde, KASKO bedeline göre 54 milyon TL değerinde tam 268 tane araba var !214 izlenme
Diyanet tarikat koleji satın aldı "Güzel Haber" olarak duyurdular!52 izlenme
Metropoll'ün anketinden hükümete emekli şoku!58 izlenme
RTÜK'ten Akit TV'ye 'Anıtkabir' cezası168 izlenme
Erdoğan, MHP’nin onayı olmadan adım bile atamaz!237 izlenme
Yangın tüpünün fiyatı bir gecede neredeyse iki katına çıktı15 izlenme
Hesaplar tutmadı! Erdoğan’ın müjdesi, Diyanet’in altında kaldı40 izlenme
Almanya 10 binini sınır dışı etti: Türkiye’ye gelecekler30 izlenme
AKP'li eski vekile 3. maaş bağlandı!
Fatih Altaylı: "Türkiye işgal ediliyor. Bu göç değildir. Bunlar göçmen değildir"
CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: "Yaparsa AKP yapar! Devlet Demiryolları’nın 2019-2023 yılları arasındaki zarar artış oranı yüzde binin üzerinde"
Saray ittifakında kriz: Yeni partiler oy dağılımını değiştiriyor