CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin ilk adımını attı. Tekin, yaptığı yazılı açıklamada CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yalçın Kızılaslan’ı “geçici çıkarma” talebiyle disipline sevk ettiğini duyurdu.
Tekin’in açıklaması şöyle:
Geçtiğimiz günlerde partimizin önceki Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nda sarf edilen ve tüm partililerimizi rahatsız eden, parti kültürümüzle bağdaşmayan, nezaketten uzak tutum ve davranışlar tarafımızca asla kabul edilemez bulunmuştur.
İstanbul İl Başkanlığı Geçici Kurulu olarak, bu tür davranışların parti ahlakı, geleneği ve tüzüğümüzle bağdaşmadığı açıktır.
Bu nedenle, ilgili kişi hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılmış ve süreç tüzüğümüzün hükümleri doğrultusunda işletilmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi, kurucu değerlerine, ahlaki duruşuna ve ortak saygınlık iklimine gölge düşüren hiçbir tutuma müsamaha gösterilmemiş; bundan sonra da hiçbir tereddüt göstermeden gereğini yapmaya devam edilecektir.
Tele2 Haber
Meral Akşener'den çarpıcı sözler! "O şerefsize gereğini yapamadım. Özür dilerim"44 izlenme
Yoksul hane sayısı 1 yılda 2’ye katlandı73 izlenme
Almanya açıkladı: Türkler ilticada lider oldu, binlerce Türk ülkeden kaçtı37 izlenme
Alkolde zam yağmuru başladı! Sigaraya beklenen artış miktarı belli oldu35 izlenme
Avrupa Konseyi vahim tabloyu açıkladı: Türkiye 2020'de nüfusa oranla cezaevine girişlerde ilk sırada!46 izlenme
'Camide içki içildi' iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den aday adayı oldu!43 izlenme
5 soruda kolon kesme cinayeti! ‘22,5 yıla kadar hapis cezası…’169 izlenme
Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını nasıl açıkladığı belli oldu!358 izlenme